Nuclearelectrica are un Plan de Continuitate a activităților în cazul unei epidemii

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Nuclearelectrica are un Plan de Continuitate a activităților în cazul unei epidemii

SN Nuclearelectrica infirmă intrarea în carantină. Având în vedere importanța strategică a SNN, aceea de asigurare constantă a producției de energie electrică la nivel național, în condiții de siguranță, coroborat cu protecția personalului și a comunității locale, compania a elaborat un Plan de Continuitate a activităților în cazul unei epidemii. Todată, s-a format un Grup de Lucru intern care elaborează, coordonează și implementează măsurile de prevenire și planifică măsuri de protecție în funcție de posibila evoluție a situației, anunță compania printr-un comunicat.

Planul de asigurare a continuității este elaborat în concordanță cu legislația națională și măsurile stabilite la nivel guvernamental și este actualizat în mod continuu ținând cont și de standardele și experiența international în domeniul nuclear. Planul se aplică gradual, de la măsuri preventive de igienă până la măsuri de asigurare a personalului esențial, a cărui implementare depinde de nivelul de risc asociat, însă este unul prin excelență proactiv în așa fel încât să se reducă la minim riscul de contaminare cu coronavirus pentru personal, se specifică în comunicat.

Pentru asigurarea personalului esential in vederea operarii in siguranta a instalatiei, SNN/CNE are in plan inclusiv masura organizarii unui spatiu special amenajat, cu respectarea tuturor conditiilor necesare, inclusiv hrana si transport, masura urmand a fi implementata conform legislatiei in vigore. Aceasta masura se va aplica in stransa corelatie cu evolutia raspandirii coronavirusului si are drept scop protejarea personalului esential si asigurarea continuitatii operationale si de productie. De asemenea, SNN are stabilit un plan de masuri pentru toate categoriile de personal care este aplicat gradual in functie de evolutie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.