Nuclearelectrica lansează Programul de burse 2021-2023 “Tânărul Nuclearist”. Se acordă 51 de burse. Cosmin Ghiță, CEO: Avem în derulare proiecte de investiții de 9 miliarde euro și, cu siguranță, tinerii pot avea o carieră extraordinară în cadrul SNN

Publicat pe Categorii Business, Energie, Hidro si nucleara
Prima Pagina Energie Hidro si nucleara Nuclearelectrica lansează Programul de burse 2021-2023 “Tânărul Nuclearist”. Se acordă 51 de burse. Cosmin Ghiță, CEO: Avem în derulare proiecte de investiții de 9 miliarde euro și, cu siguranță, tinerii pot avea o carieră extraordinară în cadrul SNN

Societatea Nationala Nuclearelectrica lanseaza Programul de burse 2021-2023, Tanarul Nuclearist, ca parte a strategiei de dezvoltare a echipei si de valorificare a potentialului tinerilor din Romania. In cadrul programului se vor acorda 51 de burse pentru elevii si studentii din anii terminali ai institutiilor acreditate cu profil tehnic.

Inscrierile se pot face in perioada 15 septembrie 2021 – 15 octombrie 2021 pe site-ul companiei. 

“Retentia tinerilor in Romania depinde si de actorii economici. Asfel, unul dintre obiectivele majore ale strategiei de resurse umane ale Nuclearelectrica este oferirea de oportunitati de crestere in cariera pentru tinerii din Romania intr-o companie romaneasca cu proiecte de dezvoltare care pot constitui o provocare pentru cariera oricarui tanar pasionat de tehnologie si domeniul energetic. Potrivit statisticilor realizate la nivel international, Romania, prin cele doua reactoare de la CNE Cernavoda, in baza coeficientului de utilizare a puterii instalate, ocupa locul 1 la nivel global din aproximativ 400 reactoare in operare, cu un factor global de capacitate de 91,2%. Este meritul echipei de peste 2200 angajati ai societatii, recunoscuti la nivel international pentru excelenta profesionala. 

Ne dorim sa crestem echipa noastra de nuclearisti si sa oferim oportunitati tinerilor de a intra in acest domeniu prin: invatamant dual, burse, internship, practica, formare, mentorat. Acordarea burselor are ca scop identificarea acelor tineri dedicati, pasionati de tehnologie si dezvoltare, de crestere in cariera intr-un domeniu unic: industria nucleara. Avem in derulare proiecte de investitii de aproximativ 9 miliarde de Euro si, cu siguranta, pot avea o cariera extraordinara in cadrul Nuclearelectrica. 

Una dintre valorile companiei fiind Grija fata de angajati, suntem preocupati constant sa investim in echipa noastra si mai ales in tineri, oferindu-le acces la specializari in plan local si international. Credem cu tarie ca aceasta este una dintre investitiile strategice care vor asigura dezvoltarea durabila a companiei”, a declarat  Cosmin Ghita, Director General Nuclearelectrica

Asigurarea resurselor umane pentru companie prin raportare la proiectele de investitii pentru termen mediu si lung este o prioritate pentru Nuclearelectrica. In prezent, Nuclearelectrica, prin sucursala CNE (Centrala Nucleaelectrica de la Cernavoda) exploateaza Unitatile 1 si 2, iar prin Sucursala FCN Pitesti produce combustibil nuclear. Astfel, Nuclearelectrica are un rol major la nivel national, contribuind cu peste 18% cu energie nucleara in totalul productiei de energie, la nivel national. In acelasi timp, energia nucleara fiind energie curata, Nuclearelectrica are in dezvoltare proiecte majore de investitii, in valoare de aproximativ 9 miliarde Euro, prin care devine un pilon al decarbonizarii, generand in acelasi timp un efect multiplu de dezvoltare micro- si macro-economica. SNN realizeaza aceste proiecte prin cresterea unei noi generatii de nuclearisti, prin atragerea, retentia si formarea tinerilor din Romania, prin valorificarea potentialului acestora.

Astfel, SNN si-a propus sa creasca o noua generatie de specialisti pentru Proiectul de Retehnologizare a Unitatii 1 si operarea ulterioara a Unitatii 1 inca 30 de ani dupa retehnologizare, Proiectul Unitatilor 3 si 4 cu intrarea in exploatare comerciala in anul 2031, Instalatia de Detritiere, productia de Cobalt 60. De asemenea, SNN are in plan implicarea in proiecte inovative, precum reactoarele modulare mici (SMR), productia de hidrogen curat, tehnologii de ultima generatie care vor juca un rol major in decarbonizare in viitor, alaturi de flota curenta de reactoare. In acest sens, compania intentioneaza sa formeze o noua generatie de specialisti care au oportunitatea de a se specializa in tehnologii inovatoare.

Campania de acordare de burse a Societatii Nationale Nuclearelectrica se adreseaza tuturor universitatilor si facultatilor de profil tehnic din Romania, in baza necesitatilor actuale ale Nuclearelectrica:

•        17 burse pentru studentii in anul III la Energetica

•        10 burse pentru studentii in anul III la Mecanica

•        3 burse pentru studentii in anul III la Inginerie Economica

•        2 burse pentru studentii din anul III la Inginerie Energetica si tehnologii nucleare

•        2 burse pentru studentii in anul III la Inginerie Energetica si tehnologii nucleare

•        1 bursa pentru studentii din anul III la Automatica

•        2 burse pentru studentii in anul III la Mecatronica

•        1 bursa pentru studentii din anul IV la Automatica

•        3 bursa pentru studentii din anul IV la Chimie

•        10 burse pentru studentii din Scolile Profesionale – specializarea sudori

Bursierii care vor fi selectati vor incheia contracte de acordare a burselor in acord cu prevederile legale aplicabile in materie, iar suplimentar vor efectua practica profesionala asistata de specialistii Nuclearelectrica si vor avea oportunitatea angajarii in cadrul societatii dupa terminarea programului de burse. Valoarea unei burse de studiu este de 2300 lei brut/bursa.

Pentru mai multe informații, accesați  site-ul dedicat programului de burse https://www.nuclearelectrica.ro/burse/ pentru informatii referitoare la programul de burse, beneficii si inscriere.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *