Nuclearelectrica: Profit brut estimat de 5 ori mai mare în 2018

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Nuclearelectrica: Profit brut estimat de 5 ori mai mare în 2018

Planuri mari la Nuclearelectrica pentru 2018. Potrivit proiectului privind bugetul de venituri și cheltuieli, se estimează că SNN va obţine în acest an un profit brut de 365 de milioane de lei, de peste cinci ori mai mare decât cel bugetat pentru acest an, de 70 de milioane de lei.

Proiectul privind bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2018 urmează a fi aprobat în ședința AGA din 2 martie.

“Principalii factori cu impact semnificativ în determinarea profitului din exploatare, în sensul influenţării veniturilor din exploatare, sunt preţurile estimate de vânzare pentru energia electrică (pentru anul 2018 preţul mediu ponderat pentru mixul de vânzări este cu aproximativ 21% mai mare decât preţul mediu ponderat bugetat pentru anul 2017)”, se precizează în nota de fundamentare a bugetului, scrie Agerpres.

Veniturile totale ale companiei sunt estimate la 2,1 miliarde de lei, în plus cu 18% faţă de anul trecut. Din acestea: venituri din exploatare  de 2 miliarde de lei (+20,6%) şi venituri financiare – de 71,2 milioane de lei (-27,2%). Cantitatea de energie electrică prognozată a fi livrată a fost estimată la 10,4 TWh. Cheltuielile totale sunt estimate la 1,7 miliarde de lei (+1,8%).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *