O companie chineză a contactat LukOil în martie să cumpere rafinăria Petrotel (Reuters)

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic O companie chineză a contactat LukOil în martie să cumpere rafinăria Petrotel (Reuters)

O companie petrolieră chineză a contactat LukOil pentru a iniţia negocieri în vederea vânzării rafinăriei din România și a adresat o scrisoare de intenție în luna martie a.c., dar grupul rus a declinat oferta de discuţii, afirmă surse citate de Reuters și preluate de Mediafax.

Potrivit Reuters, Ion Epureanu, directorul general al companiei Kajel Holdings Limited, cu sediul în Insulele Virgine britanice,ce a fost mandatată de compania China Peace Petroleum Group, cu sediul la Beijing (specializată în importul şi exportul de produse petroliere), a transmis Lukoil, într-o scrisoare din martie 2015, că există o oportunitate pentru iniţiarea discuţiilor în vederea vânzării rafinăriei Petrotel Ploieşti.

Un purtător de cuvânt al LukOil a confirmat primirea scrisorii, reiterând că nu există niciun plan de vânzare a rafinăriei din România, scrie Mediafax. Ion Epureanu a confirmat trimiterea scrisorii, fără însă a face comentarii. Thomas Muller, vicepreşedinte al LukOil, a confirmat săptămâna trecută că au existat oferte pentru rafinăria de la Ploieşti, subliniind însă că nu este de vânzare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *