O inițativă de nota 10. E.ON donează laptopuri copiilor fără posibilități pentru “școala online”

Publicat pe Categorii CSR, Esential, Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Esential O inițativă de nota 10. E.ON donează laptopuri copiilor fără posibilități pentru “școala online”

E.ON donează laptopuri copiilor fără posibilități necesare pentru “școala online”, prin proiectul #ScoalaAcasa.

Cazul emoționant al Gabrielei, o elevă din localitatea vasluiană Șuletea, s-a viralizat rapid în ultimele două zile, după ce primarul comunei a decis să-l facă public pe o platformă social media. Ea i-a scris acestuia pentru a-l ruga să o ajute cu un telefon de împrumut sau pe care să îl plătească din alocație, în rate, cu mențiunea că “nu vă voi dezamăgi”. Tot ce își dorea, ”cu toată ființa” ei, era să poată urma ”școala online” alături de colegii de clasă. Până acum a folosit telefonul mamei, dar Gabriela mai are cinci frați minori și e greu să îl împartă toți, atât cât au nevoie.

Astfel că E.ON a ajuns ieri la familia Gabrielei, căreia i-a dăruit un laptop, dar și o tabletă cu acces la Internet pe care să o folosească frații copilei, astfel încât cu toții să poată face #ScoalaAcasa, alături de colegii lor.

Astfel de cazuri precum cel al Gabrielei sunt de ordinul a zeci, sute de mii în întreaga țară. Peste 250.000 de elevi și mii de profesori nu au calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane smart, potrivit unei estimări preliminare, însă este greu de spus cifra exactă întrucât nu există încă o statistică oficială centralizatoare. Cifrele ar putea fi chiar mai mari de atât, dacă luăm în considerare că, statistic, peste o treime (38,1%) dintre copiii României cresc în familii cu risc de sărăcie sau excluziune socială.

Toți acești elevi au fost scoși din procesul educațional odată cu suspendarea cursurilor în data de 11 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru ei, școala de la distanță nu este posibilă, nu pentru că nu și-ar dori să continue să învețe de acasă, ci pentru că nu au cum să țină legătura cu profesorii. Calculatorul, tableta sau telefonul mobil sunt un lux pe care familiile din care provin nu și-l permit. De aceea, E.ON a decis să se implice și să dea o mână de ajutor acestor copii.

“Ne dorim ca aceste laptopuri să ajungă cât mai repede la elevii care au mare nevoie de ele. Desigur că numărul celor care nu au acasă calculatoare, laptopuri sau tablete este foarte mare, dar credem că puțin câte puțin, prin contribuția și implicarea tuturor, putem reuși să aducem cât mai mulți elevi în mediul online”, spune Manfred Paasch, director general al E.ON România.

Laptopurile dăruite de E.ON vor ajunge la elevii care vor fi subiectul celor mai emoționante povești primite de la familie, de la cei apropiați sau de la profesori, pe pagina de social media a companiei noastre, sub formă de mesaje private: https://www.facebook.com/E.ONRomania/

E.On își propune să ajungă la elevii care au cu adevărat nevoie și să le dăruiască, o dată cu laptopul, o șansă la educație. Astfel, #PunemBineleInLumina, susținem educația și viitorul nostru comun.

În sistemul de educație sunt înscriși circa 3 milioane de copii și elevi, iar potrivit statisticilor populația școlară este în scădere de la an la an. Una dintre cauze este abandonul școlar, iar în această situație se regăsesc mai ales copiii din zonele defavorizate socio-economic, dar și cei care provin din familii cu situații materiale precare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “O inițativă de nota 10. E.ON donează laptopuri copiilor fără posibilități pentru “școala online””

  1. Hristos a înviat! Chiar astăzi fetița mi-a cerut să îi cumpăr un laptop, oarecum cu lacrimi în ochi:tati când o să poți să îmi cumperi un laptop. Răspunsul meu a fost,știu că ai nevoie de un laptop dar sunt foarte scumpe și nu îmi permit,deocamdată să ți-l cumpăr. Dar tati, până la Crăciun o să mi-l poți cumpăra? Da,o să incerc,o să muncesc și ziua și noaptea ca să ți-l pot dărui.Eu îmi cresc fetița singur și totodată am lucrat la E,on timp de 16 ani iar din motive de sănătate și nu,numai am fost nevoit să plec deși nu îmi doream.Eu vă mulțumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *