O nouă unitate de poli-combustibili la Petrobrazi. Investiție de 60 mil. euro

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic O nouă unitate de poli-combustibili la Petrobrazi. Investiție de 60 mil. euro

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, anunță că a demarat lucrările pentru noua unitate de poli-combustibili din cadrul rafinăriei Petrobrazi. Bugetul de investiții pentru acest proiect este de aproximativ 60 de milioane de euro.

Noua unitate va permite conversia componentelor GPL în benzină și distilate medii, folosind un proces catalitic. În primă fază vor fi turnate fundațiile.

”Noua unitate de poli-combustibili este un proiect ambițios, prin care tehnologii de ultima generație pentru industria de rafinare și petrochimică vor fi disponibile și în România. Proiectul decurge conform planului și sperăm ca la începutul anului 2019, noua unitate să fie funcțională”, declară Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Unitatea poli-combustibili va permite ca o parte din producția de componente GPL a rafinăriei, de până la 50.000 de tone, să fie convertită în benzină și distilate medii. Proiectul implică construirea a trei reactoare principale, mai multe adsorbante, coloane și pompe.

După privatizare (2005-2016), investiţiile la rafinăria Petrobrazi au însumat 1,2 miliarde euro, din care circa 600 milioane euro au fost investiţi pentru programul de modernizare care s-a desfășurat în perioada 2010-2014. Cu o capacitate de rafinare de 4,5 mil. tone anual, Petrobrazi poate procesa intreaga producție de țiței a OMV Petrom din România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *