OMV Petrom: Centrala Brazi, funcțională la jumătate din capacitate

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica OMV Petrom: Centrala Brazi, funcțională la jumătate din capacitate

OMV Petrom a reluat, miercuri, operațiunile la centrala electrică de la Brazi, care  va funcționa deocamdată la jumătate din capacitate, respectiv 420 MW, potrivit unui comunicat al companiei transmis Bursei de Valori București (BVB).

„După cum am comunicat deja, în urma defectării transformatorului turbinei pe abur în aprilie 2017, coroborat cu defecțiunea anunțată anterior a transformatorului unei turbine pe gaze, centrala electrică Brazi a devenit complet indisponibilă. După înlocuirea transformatorului turbinei cu abur, centrala a reluat operațiunile și este disponibilă actualmente la jumătate din capacitate (420 MW)”, se precizează în comunicat.

Repezentanții OMV Petrom apreciază că centrala va fi disponibilă la capacitatea maximă în luna octombrie.”Așa cum a fost raportat și către REMIT, estimăm că centrala va deveni în totalitate disponibilă în luna octombrie 2017, după înlocuirea transformatorului turbinei pe gaze. OMV Petrom va comunica ulterior orice modificări relevante”, se menționează în comunicatul companiei.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *