OMV Petrom a extins calea ferată  în interiorul Petrobrazi

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic OMV Petrom a extins calea ferată  în interiorul Petrobrazi

OMV Petrom a inaugurat un nou tronson de cale ferată cu o lungime de 1,4 kilometri în interiorul rafinăriei Petrobrazi, în urma unei investiţii de circa 1,7 milioane de euro, comunică compania. Lungimea liniilor ferate în exploatare în interiorul rafinăriei a ajuns astfel la aproape 50 de kilometri.

‘Folosim transportul pe calea ferată pentru o parte importantă a producţiei de carburanţi de la Petrobrazi. Carburanţii sunt încărcaţi în vagoane cisternă în interiorul rafinăriei, iar calea ferată de la Petrobrazi face legătura cu reţeaua publică. Apoi, carburanţii sunt transportaţi la depozitele noastre din ţară, de unde sunt distribuiţi ulterior către benzinării. În ultimii ani am făcut eforturi importante pentru a optimiza din punct de vedere logistic acest traseu al carburanţilor. Inaugurarea noului segment de cale ferată ne va permite să reducem şi mai mult costurile datorită reducerii timpilor de manevră şi va contribui la creşterea siguranţei operaţiunilor’, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

OMV Petrom informează că, după privatizare (2005 – 2016), investiţiile la rafinăria Petrobrazi au însumat 1,2 miliarde euro, din care circa 600 milioane euro au fost destinaţi programului de modernizare care s-a desfăşurat în perioada 2010-2014.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.