OMV Petrom lansează un proiect de dezvoltare a competențelor digitale pentru angajați, în valoare de 2 milioane de lei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic OMV Petrom lansează un proiect de dezvoltare a competențelor digitale pentru angajați, în valoare de 2 milioane de lei

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, anunță lansarea unui proiect de dezvoltare a competentelor digitale ale angajaților, „Digital Training Skill”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European și se derulează pe o perioadă de 18 luni, începând cu anul acesta.  Valoarea totală a proiectului se ridică la circa 2 milioane de lei.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom, a afirmat: „Transformarea digitală a OMV Petrom este un proces care se bazează atât pe implementarea de noi tehnologii, cât și pe crearea unei culturi și a unei mentalități digitale în rândul angajaților. Această abordare, orientată spre inovație și agilitate, susține compania să se adapteze la evoluțiile de la nivel global prin care trece sectorul energetic.”

Programul „Digital Training Skills” se bazează pe trei piloni: adoptarea tehnologiilor digitale, promovarea unei culturi pentru schimbare și adoptarea competențelor digitale IT globale.

Cursurile de pregătire vor avea ca scop formarea de competențe avansate în domeniile sistemelor energetice de monitorizare și informație, securității cibernetice a infrastructurii critice și știința datelor.

Peste 300 de angajați vor beneficia de programul de pregătire. Dintre aceștia, circa 25% vor fi femei, iar minim 5% vor fi angajați cu vârste cuprinse între 54 și 65 de ani.

La finalul activităților de formare se vor acorda diplome și/sau certificate de participare în urma unui proces de evaluare organizat de solicitant.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *