OMV Petrom: Prin investiții susținute, intensitatea emisiilor de carbon din operațiuni a scăzut cu 22% în 2019 față de 2010

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic OMV Petrom: Prin investiții susținute, intensitatea emisiilor de carbon din operațiuni a scăzut cu 22% în 2019 față de 2010
  • 13,5 milioane euro în proiecte sociale în 2019

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2019. Raportul detaliază obiectivele și realizările stabilite în Strategia de Sustenabilitate a companiei pentru perioada 2019-2025, și a fost pregătit în conformitate cu standardul Inițiativei Globale de Raportare (GRI), cel mai cunoscut standard internațional de raportare pentru sustenabilitate.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom a afirmat: „Lumea trece printr-o criză fără precedent ce a apărut într-un moment de transformare profundă pentru sectorul energetic. În contextul dezbaterilor pe tema schimbărilor climatice și al Pactului Verde European, noi, la OMV Petrom, avem ca țintă să devenim parte a soluției pentru tranziția energetică. Și facem acest lucru prin a ne îndeplini misiunea de furnizare a energiei pentru România, de o manieră mai curată și sustenabilă. Prin investițiile noastre, am redus emisiile din operațiunile noastre cu 22% în 2019, față de 2010. Raportul nostru de Sustenabilitate ne arată progresul făcut pentru a ne atinge țintele pentru 2025 în timp ce furnizăm energia de care toți avem nevoie.”

Raportul de Sustenabilitate OMV Petrom pentru 2019 completează Raportul Anual pentru 2019 și prezintă informațiile non-financiare ale companiei, în următoarele zone principale ale strategiei de sustenabilitate: sănătate, securitate și mediu (HSSE); managementul eficient al carbonului; principii de afaceri și responsabilitate socială; inovație și angajați.

Mediu: managementul eficient al carbonului, al apei și al deșeurilor

OMV Petrom a continuat investițiile în scăderea emisiilor GHG având ca rezultat o reducere cu 22% față de nivelul nostru de referință din 2010, se precizează în Raportul de sustenabilitate.

Anul trecut au fost finalizate câteva proiecte mari, care prin utilizarea tehnologiilor inovatoare și de ultimă generație, au contribuit la îmbunătățirea amprentei de mediu. Acestea includ unitatea Poli-combustibili de la rafinăria Petrobrazi și hub-ul de gaze de la Hurezani din Zona de Producție Oltenia, cu investiții totale de 115 milioane de euro.

În 2019, cantitatea totală de apă extrasă a scăzut cu 55% față de 2010 și 53% din totalul deșeurilor generate a fost reciclat. Unul dintre proiectele implementate cu succes anul trecut este modernizarea stației de apă de la Săcuieni, care în prezent asigură un flux de apă cu comandă total automată, pentru a preveni pierderile.

Societatea și-a continuat eforturile de a-și minimiza impactul asupra mediului, cu investiții totale de peste 214 milioane de euro pentru mediu.

Impact social, angajamente OMV Petrom

Societatea angajează în mod direct peste 12.000 de oameni și indirect generează alte zeci de miii de locuri de muncă. Sănătatea, siguranța și securitatea angajaților noștri, precum și protejarea mediului înconjurător sunt domenii cheie pentru compania noastră, și ținta noastră este să prevenim orice accident și pierdere.

Un factor important este reprezentat de dezvoltarea angajaților, pentru care anul trecut s-au organizat peste 270.000 de ore de instruire. În ceea ce privește diversitatea, aducem împreună patru generații, 38 de naționalități, iar femeile reprezintă peste 23% din angajații companiei și 26% la nivel de management.

În 2019, compania a investit 13,5 milioane de euro în proiecte pentru comunități, cel mai mare proiect fiind sprijinul pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din București. S-au plantat 72.500 de copaci, s-au dezvoltat programe comunitare și investiții sociale în peste 350 de comunități locale în România prin platforma noastră „Țara lui Andrei”.

Un alt proiect important demarat în 2019 este „România Eficientă”. Acest proiect sprijină inițiative din domeniul eficienței energetice, având la bază premisa că educația și gestionarea energetică eficientă pot contribui la protejarea mediului și la reducerea costurilor.

Guvernanță și etică în afaceri

Societatea promovează standarde înalte de etică în afaceri, cu toleranță zero pentru orice formă de corupție. În acest sens, compania pune la dispoziția tuturor părților interesate mecanismele de raportare ce includ adrese de e-mail și linii de telefon disponibile 24/7.

Raportul și informațiile despre inițiativele de sustenabilitate ale OMV Petrom sunt disponibile la:

https://www.omvpetrom.com/ro/sustenabilitate/rapoarte-de-sustenabilitate


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “OMV Petrom: Prin investiții susținute, intensitatea emisiilor de carbon din operațiuni a scăzut cu 22% în 2019 față de 2010”

  1. Problema prahovenilor e poluarea cu gaze cancerigene pe care nu a-ti oprito nici in vreme de pandemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *