OMV Petrom transferă 40 de de zăcăminte onshore de țiței și gaze către Dacian Petroleum

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic OMV Petrom transferă 40 de de zăcăminte onshore de țiței și gaze către Dacian Petroleum

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, anunță semnarea unui contract privind transferul a  40 de zăcăminte onshore de țiței și gaze din România către Dacian Petroleum S.R.L., în contexul unui transfer de activitate. Transferul drepturilor și obligațiilor din acordurile de concesiune este supus aprobării autorităților, conform Legii Petrolului, se precizează într-un comunicat al companiei.

Potrivit Profit.ro, Dacian Petroleum este o companie înființată de trei foști directori ai companiei americane Wheaterford, o companie gigant specializată în utilaj petrolier, și de fostul director al Petrom, când aceasta era deținută de stat, Ion Popa.

Transferul zăcămintelor este parte a programului de optimizare a portofoliului Diviziei Upstream a OMV Petrom, care are ca scop eficientizarea operatiunilor si concentrarea pe cele mai profitabile zacaminte cheie. Cele 40 de zacaminte ce vor fi transferate sunt situate in sudul Romaniei si au o productie cumulata de titei si gaze de aproximativ 1.700 bep/zi, reprezentand circa 1% din productia OMV Petrom.

Dacian Petroleum S.R.L. a incheiat contractul de transfer al activitatii avand ca scop extinderea duratei de viata a celor 40 de zacaminte, considerate marginale pentru OMV Petrom. In baza contractului, OMV Petrom va transfera, de asemenea, sondele si infrastructura de titei si gaze aferenta, impreuna cu aproximativ 190 de salariati.

Compania precizeaza că procesul de selectie a companiei care va prelua licentele s-a desfasurat in conformitate cu cele mai bune practici internationale. Procesul s-a desfasurat pe o perioada de 30 de luni, cu participarea unor companii din Romania si din strainatate. Acesta este al treilea transfer din programul de optimizare a portofoliului Upstream al OMV Petrom. Anterior, au mai fost transferate alte 28 de zacaminte: 19 zacaminte in august 2017 si alte 9 in martie 2019, toate catre Mazarine Energy Romania S.R.L.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.