OMV Petrom a transferat către Mazarine Energy licențele pentru nouă zăcăminte

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic OMV Petrom a transferat către Mazarine Energy licențele pentru nouă zăcăminte

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a încheiat un acord privind transferul licențelor pentru nouă zăcăminte onshore de țiței și gaze din România către Mazarine Energy Romania S.R.L., o subsidiară controlată integral de Mazarine Energy B.V. (Mazarine Energy).

Preluarea de către Mazarine Energy creează premisele pentru extinderea duratei de viață a acestor zăcăminte și menținerea activităților de producție în cadrul zăcămintelor. Acordul include transferul sondelor și infrastructurii aferente, precum și al aproximativ 100 de salariați către Mazarine Energy. Cele nouă zăcăminte, situate în zona Moineşti Zemeş, cu o producție cumulată de țiței și gaze de aproximativ 1.000 bep/zi, fac parte din cel de-al doilea pachet de zăcăminte de externalizat în cadrul programului de optimizare a portofoliului Upstream. Aceste zăcăminte reprezintă sub 1% din producția curentă a OMV Petrom. Prima rundă de optimizare a portofoliului, care a inclus 19 zăcăminte marginale, s-a finalizat în august 2017 cu transferul licențelor către Mazarine Energy, se precizează într-un comunicat al companiei.

Transferul licenţelor se realizează în conformitate cu toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din Legea Petrolului şi alte reglementări incidente. Transferul este supus aprobării autorităţilor competente.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *