OMV Petrom utilizează în premieră o nouă tehnologie de foraj automat în România, deținută de Foraj Sonde Videle. Poate fi folosită și în proiecte geotermale și de captare și stocare a carbonului

Publicat pe Categorii Business, Petrol si gaze
Prima Pagina Business OMV Petrom utilizează în premieră o nouă tehnologie de foraj automat în România, deținută de Foraj Sonde Videle. Poate fi folosită și în proiecte geotermale și de captare și stocare a carbonului

OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, derulează o nouă campanie de foraj, folosind o instalație de foraj automatizată de ultimă generație, deținută de Foraj Sonde Videle.

Campania se concentrează inițial pe mai multe zăcăminte din Oltenia, Muntenia și Moldova, cu planuri de a continua în cadrul portofoliului OMV Petrom. Obiectivul campaniei este de a contribui cu noi resurse din zăcăminte mature, îmbunătățind în același timp siguranța și eficiența operațiunilor de foraj. Până în prezent, două noi sonde de gaze au fost finalizate la timp și cu respectarea bugetului, cu eficiența crescuta în comparație cu metodele tradiționale.

Cristian Hubati, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitățile de Explorare și Producție: „Noile tehnologii ne ajută să creștem eficiența producției din zăcămintele mature și contribuie la minimizarea impactului asupra mediului. Suntem foarte mândri, alături de colegii de la OMV si de partenerul nostru, Foraj Sonde Videle, să folosim una dintre cele mai eficiente energetic instalații de foraj onshore din lume.”

Potrivit OMV Petrom, instalația automata de foraj este un produs al programului de digitalizare DigitUP al OMV si subliniază sinergia dintre OMV și OMV Petrom. Aceasta integrează gândirea inovatoare cu excelența operațională.

Instalația de foraj este fabricată în Olanda, de către Huisman, o companie extrem de inovatoare care proiectează, produce și întreține echipamente pentru cele mai importante companii din lume din domeniul energiei regenerabile, al petrolului și gazelor naturale și al altor industrii. Automatizarea activității extractive reduce erorile umane, îmbunătățind în același timp eficiența și siguranța operațiunilor de foraj deoarece operatorii pot monitoriza și controla operațiunile de foraj de la distanță. Sistemul electric central de alimentare asigură o eficiență îmbunătățită a consumului de combustibil și o amprentă de carbon redusă.

Instalația de foraj este concepută pentru a satisface cererea actuală pentru operațiuni mai rapide și mai flexibile – este o instalație extrem de mobilă, capabilă să se deplaseze rapid între mai multe sonde pe o platformă și între diferite locații. În timpul funcționării, sistemul colectează o cantitate mare de date despre procesul de foraj, care sunt analizate pentru a îmbunătăți eficiența producției și pentru a preveni dificultățile geologice, tehnice sau operaționale.

Aplicabilitatea acestei noi tehnologii depășește operațiunile tradiționale de petrol și gaze, deoarece poate fi utilizată și în proiecte geotermale și de captare și stocare a carbonului.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *