OMV Petrom va acționa ca operator dacă Romgaz finalizează preluarea participației în proiectul Neptun Deep

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic OMV Petrom va acționa ca operator dacă Romgaz finalizează preluarea participației în proiectul Neptun Deep

      OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est și Romgaz, cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, cooperează pentru a debloca resursele de gaze naturale din Marea Neagră. Acestea sunt esențiale pentru securitatea energetica a României, pentru succesul tranziției energetice și pentru a genera creștere economică, se precizează într-un comunicat al OMV Petrom.

În situația acceptării ofertei Romgaz de către ExxonMobil, OMV Petrom va acționa ca operator al perimetrului Neptun Deep.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom a afirmat: “Marea Neagră este o oportunitate unică pentru România și suntem angajați să contribuim la materializarea ei. OMV Petrom are o experiența de peste 40 de ani ca operator în Marea Neagră și beneficiază, de asemenea, de capabilitățile internaționale în operațiuni de mare adâncime ale grupului OMV”.

Aristotel Jude, director general Romgaz, a precizat: “Suntem pregătiți să fim parteneri egali la realizarea acestui proiect strategic. În cazul în care oferta noastră va fi acceptată, OMV Petrom va deveni operatorul proiectului.”


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *