OMV Petrom va desființa Arpechim, în lipsa unui cumpărător

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic OMV Petrom va desființa Arpechim, în lipsa unui cumpărător

Rafinăria Arpechim va rămâne închisă, au anunțat oficialii  OMV Petrom. Vor fi folosite rezervoarele pentru depozitarea ţiţeiului.În lipsa unui cumpărător, rafinării va fi desființată,  a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom

arpechim

„Toate argumentele pentru care am închis Arpechim rămân valabile. E vorba de o rafinărie foarte mică, care din punct de vedere al părţii economico-operaţionale nu are justificare. Cert este că la nivel european ne aşteptăm la închideri în continuare de rafinării, tocmai pentru că este o supraofertă în întreaga Europă, deci şi la noi. Nu uitaţi că România are în continuare capacităţi operaţionale de peste 18 milioane de tone, în contextul în care nevoia pe piaţă este de circa nouă milioane de tone de produse”, a spus Gheorghe.

O redeschidere a rafinăriei ar costa OMV Petrom mai multe sute de milioane de euro.”Orice repornire, chiar dacă acest context ar fi schimbat, ar însemna sute de milioane de euro, atât din punct de vedere al reautorizării unei astfel de rafinărie, cât şi de investiţiile pe care trebuie să le faci ca să faci o activitate profitabilă. Nu avem niciun fel de intenţie să repornim Arpechim-ul. Suntem în proces de a separa autorizarea fiscală pentru zona de depozite. Aşa cum am anunţat, o parte din această rafinărie se va folosi pentru depozitele de carburanţi şi ţiţei”, a precizat Gheorghe.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.