OMV Petrom va fi inclusă în renumiții indici FTSE Russell Emerging Markets

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic OMV Petrom va fi inclusă în renumiții indici FTSE Russell Emerging Markets
  • Alina Popa, Director Financiar: Ne așteptăm la o creștere suplimentară a atractivității acțiunilor OMV Petrom pentru o bază mai largă și mai diversificată de investitori

Incepand cu data de 20 septembrie 2021, OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, va fi inclusa in indicii furnizorului global FTSE Russell, ca urmare a indeplinirii criteriilor de eligibilitate, inclusiv de lichiditate a actiunilor si de marime a capitalizarii bursiere. Acesti indici sunt: FTSE Global All-World, FTSE Global AllCap, FTSE Global Total-Cap si FTSE Global Mid Cap.

Alina Popa, Director Financiar, membru al Directoratului OMV Petrom: „Apreciem includerea actiunilor OMV Petrom in indicii FTSE Russell, care demonstreaza atractivitatea actiunilor companiei noastre ca optiune de investitie. Aceasta este rezultatul efortului nostru continuu de a imbunatati performanta operationala si financiara si de a creste transparenta companiei noastre. Prin includerea in acesti indici, ne asteptam la o crestere suplimentara a atractivitatii actiunilor OMV Petrom pentru o baza mai larga si mai diversificata de investitori.”

Indicii FTSE Russell Emerging Markets fac parte din seriile de indici FTSE Global Equity (GEIS), care include peste 16.000 de companii cu capitalizare bursiera mare, medie, mica si micro din 49 de piete globale dezvoltate si emergente, cu o varietate mare de indici, disponibili pentru a acoperi anumite piete si segmente de piata.

Pentru includerea in indicii FTSE, companiile trebuie sa indeplineasca diverse criterii, unul dintre cele mai importante fiind cel de lichiditate, si anume ca in 10 din 12 luni din perioada de referinta (in acest caz 1 iulie 2020 – 30 iunie 2021), raportul intre mediana lunara a valorilor zilnice de tranzactionare si capitalizarea bursiera (componenta de actiuni liber tranzactionabile) sa fie mai mare de 0,05%.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.