OPCOM oferă o nouă soluție de tranzacționare pentru a accesa cuplarea unică a piețelor intrazilnice

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic OPCOM oferă o nouă soluție de tranzacționare pentru a accesa cuplarea unică a piețelor intrazilnice

OPCOM anunta ca va pune la dispoziția participanților la piața intrazilnică din România o nouă soluție locală de tranzacționare pentru a accesa cuplarea unica a piețelor intrazilnice

OPCOM va începe să furnizeze participanților la piața intrazilnică din România servicii de tranzacționare continuă pe baza tehnologiei M7 Trading dezvoltată de Deutsche Börse AG și a experienței dovedită de aceasta în domeniul serviciilor de tranzacționare cu energie. Soluția M7 Trading oferă o conectivitate completă la soluția XBID.

În calitatea sa de Operator al Pieței de Energie Electrică Desemnat prin Decizia nr. 2515/14.12.2015 a Președintelui ANRE, în conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 al Comisiei din 24 iulie 2015 de stabilire a unor linii directoare privind alocarea capacităților și gestionarea congestiilor, OPCOM operează piața intrazilnică din România începând cu luna ianuarie 2014 și s-a angajat să se alăture inițiativei intrazilnice transfrontaliere (proiectul XBID) în cel de-al doilea val care se va lansa la o dată care urmează să fie anunțată public de către părțile proiectului XBID în perioada următoare.

Victor Ionescu, Director general OPCOM, declară: „Sunt convins că această cooperare în domeniul tranzacționării intrazilnice va servi nevoilor participanților la piață și va spori oportunitățile de tranzacționare locală și transfrontalieră de îndată ce piața intrazilnică din România va fi conectată la XBID și OPCOM va deveni operațional în cadrul SIDC care permite o tranzacționare transfrontalieră continuă în întreaga Europă. Vom ține participanții la piață informați cu privire la dezvoltarea și implementarea acestui proiect”.

„Suntem bucuroși să sprijinim OPCOM în extinderea activității sale de tranzacționare. Cu ajutorul produsului M7-Trading – sistemul nostru de tranzacționare pentru piețele intrazilnice de energie, OPCOM va face parte din piața de energie electrică europeană cuplată și va beneficia, de asemenea, de diverse funcționalități oferite de M7. Așteptăm cu nerăbdare intensificarea colaborării noastre”, a precizat Antoine Viguès, Director Energy IT, Deutsche Börse AG.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *