OPCOM, pre-înregistrat ca RRM pentru servicii de raportare REMIT

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic OPCOM, pre-înregistrat ca RRM pentru servicii de raportare REMIT

Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale ”OPCOM” S.A. a fost pre-înregistrat în Lista RRM de către Agenţia de Cooperare a Reglementatorilor în Domeniul Energiei (ACER).

Înregistrarea ca RRM este o condiţie prealabilă pentru a putea oferi servicii de raportare a datelor în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1227/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind integritatea şi transparenţa pieţei angro de energie electrică(REMIT), se precizează într-un comunicat al OPCOM.

În conformitate cu Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 1348/2014, OPCOM a inițiat înregistrarea ca RRM – Mecanism de Raportare Înregistrat, la 19 ianuarie 2015. În calitate de membru al Proiectului Pilot REMIT, atât în faza 1 cât şi 2, OPCOM a colaborat cu ACER pe parcursul anilor 2013 și 2014 în ceea ce privește colectarea datelor conform REMIT și este angajat să continue să consolideze această cooperare şi în calitate de RRM.

Începând cu 7 octombrie 2015, toate ordinele transmise şi tranzacţiile încheiate pe pieţele de gaz şi de energie electrică ale OPCOM vor fi raportate la ACER. În procesul de înregistrare în registrul naţional al participanţilor la piaţa angro de energie, OPCOM este parte delegată implicită pentru raportarea tranzacţiilor care se desfăşoară în cadrul pieţelor administrate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *