OPCOM: Proiectul Core FB MC, de cuplare a pieței pe bază de fluxuri, pregătit pentru implementare

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic OPCOM: Proiectul Core FB MC, de cuplare a pieței pe bază de fluxuri, pregătit pentru implementare
  • Core CCR acoperă granițele dintre zonele de ofertare ale următoarelor state membre ale UE: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Franța, Germania, Ungaria, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Slovacia și Slovenia

OPCOM anunta, printr-un comunicat de presa, ca Proiectul Core FB MC este pregatit pentru implementare. Cuplarea pieței pe bază de fluxuri pentru orizontul de timp pentru ziua urmtoare urmează să fie implementată în Regiunea de calcul al capacităților Core.

Astfel, conform Regulamentului (UE) 2015/1222 al Comisiei de stabilire a unor linii directoare privind alocarea capacităților și gestionarea congestiilor (Regulamentul CACM), cuplarea pe bază de fluxuri pentru orizontul de timp pentru ziua următoare trebuie implementată în Regiunea Core (Core CCR). Părțile implicate în proiectul de cuplare a pieței pe bază de fluxuri au finalizat Proiectul de Piață în vederea Implementării (Market Design for Implementation). Planificarea actuală prevede lansarea procesului de cuplare a piețelor pe bază de fluxuri în Core CCR în trimestrul IV al anului 2020, se precizeaza in comunicatul OPCOM.

Cuplarea pieței pe bază de fluxuri este implementată în prezent în cadrul proiectului de cuplare a piețelor pentru ziua următoare din Europa Centrală și de Vest (CWE) care cuprinde Austria, Belgia, Franța, Germania, Luxemburg și Olanda.

Prin proiectul de cuplare a pieței pe bază de fluxuri, toate granițele Core CCR se vor cupla utilizând metodologia de calcul al capacității pe bază de fluxuri elaborate conform prevederilor Regulamentului CACM.

Proiectul de cuplare a pieței pe bază de fluxuri promovează dezvoltarea și punerea în aplicare a unei cuplări bazate pe fluxuri a pieței pentru ziua următoare în întreaga Regiune Core (Core CCR) în cadrul proiectului de cuplare unică a piețelor pentru ziua următoare (SDAC). Core CCR acoperă granițele dintre zonele de ofertare ale următoarelor state membre ale UE: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Franța, Germania, Ungaria, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.