ANRE vrea mai multă transparență. Operatorii de distribuție vor fi obligați să publice, lunar, informații privind prosumatorii racordați la rețeaua electrică

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE vrea mai multă transparență. Operatorii de distribuție vor fi obligați să publice, lunar, informații privind prosumatorii racordați la rețeaua electrică

Operatorii de distribuție vor fi obligați să publice, pe site-urile proprii, în fiecare lună, informații privind prosumatorii racordați la rețeaua electrică.

Totodată, companiile de distribuție și operatorul de transport și sistem vor publica, tot pe site-urile proprii, lunar, informațiile referitoare la avizele tehnice de racordare (ATR-urile), contractele de racordare  și certificatele de racordare emise în luna anterioară pentru centralele electrice aparținând producătorilor de E-SRE și a prosumatorilor, potrivit unui proiect de ordin ANRE, revizuit, pentru aprobarea Metodologiei de monitorizare a sistemului de promovare a producerii energiei electrice din surse regenerabile de energie.

Prin acest proiect de ordin se propune sistematizarea colectării datelor prin integrarea informațiilor și datelor cuprinse în reglementările în domeniul promovării energiei electrice din surse regenerabile, precizează ANRE. De asemenea, se propune completarea datelor necesar a fi colectate pentru realizarea activității de monitorizare a sistemului de promovare a energiei electrice produse în centrale electrice din surse regenerabile cu putere electrică instalată de cel mult 100 kW aparținând prosumatorilor, printr-o interfaţă software dedicată direct pe site-ul ANRE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *