Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale – OPCOM împlinește 21 de ani de la înființarea și începerea operațiunilor pe piața energiei electrice. Videoclip aniversar

Publicat pe Categorii Business, Info Bursier, Semnal
Prima Pagina Info Info Bursier Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale – OPCOM împlinește 21 de ani de la înființarea și începerea operațiunilor pe piața energiei electrice. Videoclip aniversar

Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale – OPCOM împlinește 21 de ani de la înființarea și începerea operațiunilor pe piața energiei electrice.

OPCOM prezintă un videoclip aniversar, completat cu realizările ultimelor luni în care, în conditiile pandemiei Covid-19, s-au desfășurat activitățile în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate posibile pentru participanții noștri la piață și pentru clienți și am finalizat în interesul acestora proiecte majore în context european și national, se  precizează într-un comunicat de presă.

Începând cu anul 2000, OPCOM s-a angajat să consolideze un mediu de piață unde se tranzacționează energie și certificate de mediu în condiții de transparență și integritate. Portofoliul de tranzaționare oferit de OPCOM cuprinde produse de energie electrică și gaze naturale, precum și certificate verzi. Mai mult de 900 companii utilizează produsele disponibile pentru tranzacționare pe piețele de energie electric și gaze naturale pe termen scurt și pe piețele de certificate verzi, precum și pe piețele pe termen lung pentru contractele bilaterale pentru energie electrică, gaze naturale și certificate verzi. Suplimentar față de acest rol, OPCOM este responsabil de decontarea tranzacțiilor încheiate pe piețele de energie electrică pe termen scurt, pe piața de echilibrare, precum și a dezechilibrelor părților responsabile cu echilibrarea. OPCOM acționează ca mecanism de raportare înregistrat conform REMIT gestionând mai mult de 480 de acorduri de raportare de date de pe piețele de energie electrică și gaze naturale. OPCOM este, de asemenea, Operator al Pietei de Energie Electrica Desemnat (OPEED), nominalizat în conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 pentru efectuarea cuplării unice a piețelor pentru ziua următoare și a piețelor intrazilnice.

OPCOM aplică Sistemul de Management al Calității conform ISO 9001 – SR EN ISO 9001, respectiv Sistemul de Management al Securității Informațiilor conform ISO/IEC 27001 – SR EN ISO/IEC 27001, ambele sisteme fiind certificate de Lloyd`s Register LRQA.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *