Ordinul ANAF 64/2022 care impune supraimpozitarea cu 80% producătorilor de energie verde, suspendat în instanță. Victorie a Enel Green Power România, reprezentată de casa de avocatură Suciu, Popa și asociații

Publicat pe Categorii Business, Esential, Exclusiv, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Ordinul ANAF 64/2022 care impune supraimpozitarea cu 80% producătorilor de energie verde, suspendat în instanță. Victorie a Enel Green Power România, reprezentată de casa de avocatură Suciu, Popa și asociații
  • Decizia instanței în data de 15 martie: Dispune suspendarea executării ordinului președintelui ANAF 64/2022 până la pronunțarea instanței de fond asupra anulării aceluiași ordin

O echipă combinată de energie & litigii Suciu Popa a reușit să obțină suspendarea ordinului administrației fiscale române care impune supraimpozitarea cu 80% producătorilor de energie verde! Anunțul a fost publicat pe pagina de facebook a Mirunei Suciu, Managing Partner la Suciu, Popa și Asociații, prezentat ca un mare succes al echipelor de energie și litigii pentru sectorul regenerabilelor din cadrul casei de avocatură.

Enel Green Power România, parte a Grupului Enel, a acționat în instanță ANAF. Prezentăm decizia instanței în data de 15 martie: Dispune suspendarea executării ordinului președintelui ANAF 64/2022 până la pronunțarea instanței de fond asupra anulării aceluiași ordin.

Ordinul ANAF nr 64/2022 din 18 ianuarie 2022 face referire la impozitul pe venitul suplimentar realizat de producătorii de energie electrică, care se calculează pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

Într-un demers comun, Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA), Organizația Patronală a Producătorilor de Energie Regenerabilă din Romania (PATRES) și Asociația Industriei Fotovoltaice din România (RPIA) au solicitat imperios autorităților să renunțe la măsura de supra-impozitare cu 80% a venitului realizat de către producătorii de energie electrică, pentru a nu pune în pericol producția de energie verde.

Dacă măsura va fi aprobată de Executiv, investitorii vor fi constrânși să conteste în instanță modificările introduse, ceea ce va putea duce la creșterea numărului de acțiuni de arbitraj împotriva Statului Român la tribunalele internaționale, în prezent statul român fiind deja acționat în patru dosare la ICSID, se precizează în comunicatul transmis rec ent de către asociațiile din sectorul regenerabilelor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.