Organizațiile de protecție a mediului au scris parlamentarilor în legătură cu legea offshore. În cazul unor accidente majore la operațiunile petroliere, legislația este insuficientă

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Organizațiile de protecție a mediului au scris parlamentarilor în legătură cu legea offshore. În cazul unor accidente majore la operațiunile petroliere, legislația este insuficientă

Organizațiile de protecție a mediului Greenpeace, Bankwatch, 2Celsius, WWF și Declic au trimis o scrisoare deschisă membrilor Parlamentului în legătură cu legea offshore privind exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Organizațiile atrag atenția că protecția mediului nu este o prioritate pentru parlamentari, iar în cazul unor accidente majore la operațiunile petroliere legislația este insuficientă. “Un cadru privind siguranța operațiunilor petroliere offshore există din 2016, însă România se află în procedura de infringement pentru că nu a transpus corect anumite prevederi ale Directivei privind siguranța activităților offshore. Avem nevoie de o autoritate independentă și funcțională pentru a asigura respectarea cerințelor de siguranță. Această legislație trebuie să facă companiile pe deplin răspunzătoare de daunele ecologice cauzate speciilor și habitatelor naturale protejate, dar și în cazul unor riscuri geologice (seismice)”, se semnalează în scrisoare.

Semnatarii scrisorii solicită parlamentarilor care au inițiat legea să organizeze o dezbatere extinsă cu societatea civilă și să prezinte public o analiză a impactului pe care îl va avea adoptarea proiectului de exploatare a gazelor fosile din Marea Neagră asupra mediului, economiei și obiectivului de neutralitate climatică, asumat de România prin Acordul de la Paris.

Prezentăm Scrisoarea:


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.