Parteneriat BRM – Keler CCP pe servicii centrale de compensare pe piaţa gazului

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Parteneriat BRM – Keler CCP pe servicii centrale de compensare pe piaţa gazului

Bursa Română de Mărfuri – BRM se pregătește să ofere produse noi şi mai sofisticate pentru instrumentele spot, forward şi futures pe o nouă piaţă a gazului în baza unui licenţe MFT (Facilitate Multilaterală de Tranzacţionare), care poate fi o piaţă lider pentru jucătorii locali şi, în viitor, pentru partenerii regionali. BRM a selectat Keler CCP pentru a-i fi partener la serviciile centrale de compensare pe piaţa gazului, care vor fi lansate în 2017, un Memorandum fiind semnat în acest sens, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al BRM, Keler CCP îşi oferă, în premieră, serviciile de compensare în străinătate. Keler CCP este o societate centrală de compensare pentru pieţele de capital şi de gaze naturale din Ungaria.

Pentru a asigura cele mai bune servicii şi pentru a susţine viitorii clienţi şi viitoarele produse, BRM a iniţiat negocieri cu Keler CCP cu privire la activităţile aferente de compensare şi de management al riscului.  Keler CCP, în calitate de contrapartidă centrală, deţine know-how-ul şi practica pentru a-şi oferi serviciile BRM şi clienţilor săi, se menționează în comunicat.

„Cu Keler CCP, am găsit un partener experimentat, competent şi angajat care va putea să susţină necesităţile noastre imediate şi viitoare. Scopul nostru este de a alinia şi de a adapta în continuare piaţa gazului din România la standardele europene continentale pentru a determina ca piaţa noastră să fie mult mai atractivă pentru membrii existenţi şi viitori de tranzacţionare”, a afirmat preşedintele BRM, Gabriel Purice, citat de Agerpres.

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.