Sute de mii de consumatori fără curent după primul viscol. Nu sunt incidente în rețeaua electrică de transport

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Sute de mii de consumatori fără curent după primul viscol. Nu sunt incidente în rețeaua electrică de transport

Ultima oră: Comunicat Transelectrica

La această oră, Sistemul Electroenergetic Național funcționează în condiții de iarnă. În rețeaua electrică de transport gestionată de Transelectrica nu s-au înregistrat incidente care să afecteze alimentarea cu energie electrică a consumatorilor și nici siguranța în funcționare a SEN. Echipele Transelectrica fac verificări permanente în instalațiile electrice de transport aflate în zonele unde se înregistrează fenomene meteo extreme, pentru a asigura funcționarea în condiții de siguranță a rețelei electrice de transport.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice înregistrate în ţară, pe fondul codurilor galben şi portocaliu de ninsori şi de viscol, Ministerul Energiei a activat începând de duminică, 16 decembrie, Comandamentul pentru situaţii de urgenţă din cadrul instituţiei. Comandamentul este condus de secretarul de stat Andrei Maioreanu şi supraveghează şi coordonează activitatea tuturor operatorilor de distribuţie a energiei electrice implicaţi în operaţiuni de remediere a reţelelor afectate la nivel naţional şi de reconectare a consumatorilor nealimentaţi cu energie electrică.

Ministerul Energiei a solicitat operatorilor de distribuţie suplimentarea a echipelor operative de intervenţie, în special în zonele cu cele mai multe cazuri de deconectare. „Ministerul Energiei va supraveghea întreaga acţiune a operatorilor de distribuţie până când situaţia va reveni la normal, peste tot în ţară. Precizăm că, potrivit estimării operatorilor de distribuţie a energiei electrice, majoritatea consumatorilor încă afectaţi de întreruperea curentului electric va fi reconectată până la finalul zilei de astăzi, 17 decembrie 2018”, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Alimentarea cu energie electrică era întreruptă luni dimineaţă, la ora 10:00, pentru 142.518 consumatori din 418 localităţi, în urma fenomenelor meteo severe din week-end-ul trecut, potrivit datelor transmise de Ministerul Energiei. În reţeaua electrică de distribuţie mai sunt 13 linii de 110 kV încă indisponibile.

Cei mai mulţi consumatori încă nealimentaţi cu energie electrică se află în aria de activitate a Enel Banat (86.560 de clienţi din 170 de localităţi), CEZ Oltenia (29.912 de clienţi din 170 de localităţi), Electrica Transilvania Nord (16.677 de clienţi din 52 de localităţi), Electrica Muntenia Nord (7.740 de clienţi din 12 localităţi), Electrica Transilvania Sud (824 de clienţi din 13 localităţi) şi E.ON Moldova (805 clienţi dintr-o singură localitate). În zona de activitate a Enel Banat au fost instalate grupuri Diesel pentru alimentarea unei părţi a consumatorilor.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.