Peste 150 de  proiecte, în competiţia E.ON Energy Globe Award România

Publicat pe Categorii CSR, Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Peste 150 de  proiecte, în competiţia E.ON Energy Globe Award România

Cele peste 150 de proiecte din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înregistrate pe platforma energyglobe.ro până la termenul limită, 15 iulie, vor fi evaluate de către un juriu format din cinci experţi independenţi, cu o vastă experienţă în sectorul energetic local şi international, anunță compania E.ON România. Este vorba despre: Răzvan Nicolescu (Energy Executive Lead Advisor în cadrul Delloite Central Europe, fost ministru delegat al Energiei), Matthias Schmuderer (expert compania germană Enerbasics, specializată în consultanţa pentru sectorul energetic), Mihai Albulescu (conferenţiar universitar la Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, fost secretar de stat la Ministerul Energiei), Adrian Dumitru Tanţău (profesor la Academia de Studii Economice Bucureşti, Departamentul UNESCO pentru Administrarea Afacerilor şi coordonator al Programului de tip MBA Entrepreneurship and Business Administration in Energy), Silvia Vlăsceanu (doctor în energetică, membru al Consiliului Consultativ al ANRE și membru al Consiliului Economic și Social al României).

Energy-Globe-Award-2015“După analizarea fiecărui proiect în parte, membri juriului vor întocmi o listă scurtă cu cele mai bune proiecte în fiecare dintre cele cinci categorii, iar dintre acestea le vor alege pe cele care vor câştiga respectivele categorii. Departajarea se va realiza pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau în calcul atractivitatea proiectului, gradul său de inovare, potenţialul de replicare a respectivei iniţiative şi componenta legată de eficienţa energetică. De asemenea, rolul juriului va fi să nominalizeze câştigătorul general al competiţiei, cel care va reprezenta România la etapa internaţională a Energy Globe Award, programată în 2017 la Monaco”, se precizează în comunicatul E.On România.

Proiectele câștigătoare vor fi recompensate cu premii valoroase, vor fi promovate și se vor bucura de un larg interes din partea opiniei publice. Decernarea premiilor va avea loc în cadrul unei Gale organizate în luna octombrie la Bucureşti, anunță oficialii E.ON.

Energy Globe Award (EGA), cea mai importantă competiţie la nivel internaţional din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înconjurător, cu o tradiţie de aproape două decenii, este organizată în România, în premieră, de către compania E.ON. Din 2016, România intră în familia celor peste 170 de ţări din întreaga lume unde este premiată, prin intermediul Energy Globe Award, excelenţa în domeniul eficienţei energetice, protejării mediului şi promovării resurselor regenerabile.

Energy Globe Award (www.energyglobe.info) a fost creat în 1999 de pionierul în domeniul energiei, austriacul Wolfgang Neumann, iar în acest moment este cel mai important premiu din lume pentru soluţii de economisire a energiei și protecția mediului, putând fi considerat un Oscar pentru ecologie.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *