Petre Stroe, Director General: După preluarea Repower, MET România Energy Marketing continuă achizițiile. Interes pentru alți furnizori, regenerabili sau investiții în producție

Publicat pe Categorii Business, Esential
Prima Pagina Actual Esential Petre Stroe, Director General: După preluarea Repower, MET România Energy Marketing continuă achizițiile. Interes pentru alți furnizori, regenerabili sau investiții în producție
  • Singurul furnizor din ţară şi printre puţinii din Europa de această dimensiune care are un centru de management electric, la care se lucrează „foc continuu”

„După finalizarea cu succes a preluării Repower, MET România îşi propune să analizeze alte oportunităţi pe piaţa locală, continuând, astfel, investiţiile, fie prin preluarea altor furnizori, fie prin achiziţia unor producători din surse regenerabile, fie chiar prin construirea de noi capacităţi de producţie de energie electrică din surse clasice”, a declarat dl Petre Stroe, director general al MET România Energy Marketing. În prezent, cu aproximativ 50 de angajaţi, un portofoliu de 910 clienţi şi o cantitate de energie furnizată de 1,5 miliarde kWh pe an, MET România deţine o cotă de aproximativ 5% pe piaţa concurenţială de energie electrică.

„Anul acesta îl vom finaliza cu o cifră de afaceri de aproximativ 150 milioane de euro, iar pentru anul viitor ne propune să creştem afacerile cu 10 – 12%. Astfel, ne dorim ca cifra de afaceri să ajungă la 170 milioane de euro, cantitatea de energie livrată clienţilor să depăşească 1,7 TWh, iar numărul de consumatori să depăşească pragul de 1.000”, a mai spus dl Petre Stroe. Pe piaţa de gaze naturale, MET România are o cotă de circa 1%, aflându-se între primii 10 furnizori din ţară.

În activitatea de „parte responsabilă cu echilibrarea” (PRE), pe care MET a demarat-o la mijlocul anului 2017, compania a ajuns deja „pe podium”, fiind a treia companie din ţară pe această piaţă, după CIGA şi Electrica.

„Cred că suntem singurii furnizori din ţară şi printre puţinii din Europa de această dimensiune care avem un centru de management electric, la care se lucrează „foc continuu”: zi, noapte, sărbători etc. Nu a fost ieftin, dar putem să gestionăm riscurile mult mai bine; nu numai ale noastre, ca furnizori, ci şi ale clienţilor. Înainte, fabricile aveau ceea ce se numea „şeful mecano – energetic”. Acum, foarte puţini mai au acest post, iar noi asigurăm pentru clienţii noştri acest management al riscurilor. Iar pentru toate serviciile pe care le oferim, marja de furnizare este una decentă, de 2%-3%”, a precizat directorul general al MET România, dl. Petre Stroe.

Pentru anul viitor, MET România şi-a asigurat din contracte bilaterale încheiate pe platormele administrate de Opcom circa 97% din necesarul de energie pentru primele 5 luni ale anului 2018 şi 80% din necesar pentru ultima parte a anului.

MET Group, înființat în 2012, este un grup elvețian activ în tradingul şi furnizarea de energie, gaze naturale și petrol, precum şi în producţia de energie electrică. Compania este prezentă în peste 20 de țări. Cel mai mare acționar al MET este grupul energetic ungar MOL, care deține 40% din acțiuni, restul titlurilor fiind deţinute de trei persoane fizice.

Compania MET Romania Energy Marketing S.R.L. a fost înființată în 1996 (fosta denumire a fost Elcomex EN SRL și apoi Repower Furnizare România SRL). În noiembrie 2016, MET Group a finalizat achiziția operațiunilor de furnizare energie a Repower. În România, MET furnizează energie electrică şi gaze naturale consumatorilor finali și oferă servicii energetice clienţilor săi.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Petre Stroe, Director General: După preluarea Repower, MET România Energy Marketing continuă achizițiile. Interes pentru alți furnizori, regenerabili sau investiții în producție”

  1. ok, numai grija mare la piata, cu 910 clienti ….. sa nu alunecati pe gheata de pe PZU ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *