Petre Stroe, MET Energy România: Energia electrică, mai scumpă cu 40% în 2019

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Petre Stroe, MET Energy România: Energia electrică, mai scumpă cu 40% în 2019

Energia electrică va fi mai scumpă cu 40% anul viitor faţă de 2018, ceea ce se va reflecta şi în preţurile produselor, a declarat, marţi, Petre Stroe, CEO al furnizorului de energie şi gaze MET Energy România, într-o conferinţă de presă.

„Este foarte greu să le explicăm consumatorilor noştri că au crescut preţurile atât de mult. Unii efectiv nu înţeleg de ce şi nici eu nu înţeleg total de ce. Este vorba despre o diferenţă de 25 de euro între preţul din 2018 şi cel din 2019, adică 40%. Explicaţiile sunt interne şi externe, dar nu prea contează în bugetul consumatorilor. Efectele le vom vedea în preţul produselor anul viitor”, a spus Stroe, citat de Agerpres.

Pentru clienţi, Stroe recomandă să fie atenţi la modul de consum, mai ales în perioadele cu preţuri mari. „Acum faci saving-uri nu pe preţul energiei, ci pe modul de consum. Este foarte importantă instalarea unui contor inteligent, care să arate exact când şi unde se consumă mai mult, adică un raport complet care va obliga consumatorii să aibă o persoană specializată pe consumul de energie”, a spus Petre Stroe, citat de Agerpres.

MET Energy România este unul dintre primii cinci furnizori de energie de pe piaţa concurenţială, cu o cotă de 9% în acest an, în creştere de la 0,8% în 2016.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *