Petrofac se retrage, OMV Petrom continuă operațiunile petroliere în zona Țicleni

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Petrofac se retrage, OMV Petrom continuă operațiunile petroliere în zona Țicleni

OMV Petrom și Petrofac au convenit încetarea anticipată a contractului pentru creșterea producției din zona Țicleni, potrivit unui raport transmis BVB. Petrofac a exploatat 9 zăcăminte de țiței din această zonă începând cu 2010. După încetarea anticipată a contractului, operațiunile petroliere vor continua, susțin reprezentanții OMV Petrom.

Solicitarea de încetare anticipată a contractului a venit din partea Petrofac. Contractul cu o durată de 15 ani viza revigorarea exploatării zăcămintelor mature de țiței din această zonă, printr-un proiect de redezvoltare a zăcămintelor. Petrofac a derulat operațiuni de producții și servicii aferente, în timp ce OMV Petrom a rămas titular în cadrul acordului de concesiune petrolieră și deținătorul drepturilor și obligațiilor reglementate conform Legii petrolului, se precizează în raportul transmis BVB.

Petrofac va ieși din PEC Țicleni în trimestrul al doilea al anului 2016. Actualul contect internațional, cu prețuri mici ale țițeiului, ridică foarte multe provocări legate de exploatarea zăcămintelor mature, cu producție în declin, cum sunt multe dintre cele din România, a declarat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de Upstream.

Operațiunile petroliere din zona Țicleni vor fi continuate de către o companie deținută de către OMV Petrom, care va prelua de la Petrofac toți cei aprox. 870 salariați. Cele 9 zăcăminte vizate sunt mature, aflate în exploatare de peste 60 de ani.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *