Petru Rușeț, Siemens: “NEXTenergy: România trebuie să facă o serie de investiții obligatorii. Suntem pregătiți să venim cu soluții de top”

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Esential Petru Rușeț, Siemens: “NEXTenergy: România trebuie să facă o serie de investiții obligatorii. Suntem pregătiți să venim cu soluții de top”
  • Proiecte, marca Siemens, funcționale în România: o rețea electrică care se autoprotejează și autorepară, utilizarea masei de baterii auto pentru stocare peste noapte

„Nivelul investițional în rețelele electrice trebuie menținut, să fie predictibil, Astfel, o campanie cum este Siemens să poată să-și dimensioneze activitatea și prezența în piață funcție de investiții”, a declarat Petru Rușeț,  Country Division Lead Energy Management Siemens România, la Conferința anuală InvesTenergy.

„Compania se concentrează  pe cei 3D: Descentralizare, Digitalizare și Decarbonizare. România trebuie să facă o serie de investiții obligatorii în sectorul energetic, suntem pregătiți să venim cu soluții de top. Ne concentrăm în ultima perioadă pe descentralizarea rețelei. Digitalizare înseamnă multe proiecte care le urmărim și care vor crea NEXTtenergy, de la contorizarea inteligentă la conducerea digitală a sistemelor energetice. E-Mmobility,trendul din Europa o să vină și în România. Sunt soluții pe care Siemens le dezvoltă. De exemplu, să folosim masa de baterii auto pentru stocare peste noapte. Este un proiect pilot funcțional. Aducem această tehnologie în România. În ce privește protecția infrastructurii, vă pot spune, în premieră, că Siemens este furnizor de echipamente pentru cybersecurity”, a precizat Petru Rușeț, făcând referire la tema conferinței. Pregătiți pentru NEXTenergy?

Precizând că sunt lucruri care funcționează în România, Rușeț a exemplificat un proiect de referință realizat de Simens cu CEZ, respectiv o rețea care se autoprotejează și autorepară.

Siemens are 170 de ani de traditie. În 1905, prima întreprindere Siemens în România se ocupa de curenții tari. “Este o referință că a avut încredere în mediul investițional energetic, care unul bun. Am rămas și am dezoltat un portofoliu energetic ce recomandă un pic de atenție. Reprezint o companie românească cu specialiști care s-au format în domeniul energetic”, a mai spus Rușeț.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

2 comentarii la “Petru Rușeț, Siemens: “NEXTenergy: România trebuie să facă o serie de investiții obligatorii. Suntem pregătiți să venim cu soluții de top””

  1. Dl. Ruset a fost director la Smart Deva si cunoaste foarte bine subiectul. Toate contractele cu marile multinationale au cerinte stricte de mentenanta, chiar daca duratele de utilizare sunt cu mult mai mari decat cele de la fostele produse autohtone. Problemele sunt de scolarizare si de dotari. Atelierele de mentenanta pentru intrerupatoarele moderne sunt adevarate camere curate gen laborator cu mecanisme de ceasornicar. Marea Britanie a stabilit reguli (normative) noi pentru zonele metropolitane. Echipamentele foarte solicitate (intrerupatoare) se demonteaza dupa un anumit numar de ore (cam 30% din durata de viata) se revizuiesc si se duc in alte zone de sistem unde solicitarile sunt mai reduse. Fiabilitatea/disponibilitatea echipamentelor a crescut simtitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *