Pierderi mai mici cu 80% în 2017 la Complexul Energetic Hunedoara

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Pierderi mai mici cu 80% în 2017 la Complexul Energetic Hunedoara

Complexul Energetic Hunedoara estimează pierderi de 169,17 milioane lei pentru 2017, cu 80,3% mai mici faţă de cele de anul trecut, potrivit proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli publicat de Ministerul Energiei, pe site-ul propriu.

”Nivelul pierderii este datorat în principal condiţiilor economice în care îşi desfăşoară activitatea societatea, prin eliminarea pieţei reglementate, energia electrică fiind vândută la preţurile pieţei libere. Handicapul natural pe care Complexul Energetic Hunedoara îl are, ca urmare a faptului că utilizează cel mai scump combustibil, este accentuat de sistemul concurenţial de pe piaţa de energie, în care preţul de vânzare este coborât de către sectoarele energiei regenerabile”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului suspus dezbaterii.

Efectele măsurilor măsuri de reorganizare şi restructurare luate la CE Hunedoara  se vor vedea în anii următori, susțin reprezentanții Ministerului Energiei.

În buget sunt prevăzute venituri totale de 664,75 milioane lei şi cheltuieli totale în sumă de 833,9 milioane lei în 2017. Numărul de personal prognozat pentru finele anului este de 3.773 de persoane, faţă de 4.942 angajaţi la sfârşitul anului trecut. În acest an, la CE Hunedoara sunt prevăzute disponibilizări collective ce vizează 1.086 angajați, iar 393 persoane vor ieşi voluntar la pensie.

Tribunalul Hunedoara a respins, în 7 februarie, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara solicitată de CEH şi a disjuns într-un alt dosar deschiderea procedurii de insolvenţă la solicitarea creditorilor.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.