Piețe de energie mai eficiente: progresele înregistrate, prezentate pe noul website al Comitetului OPEED

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Piețe de energie mai eficiente: progresele înregistrate, prezentate pe noul website al Comitetului OPEED

OPCOM anunță participanții la piață că Comitetul Operatorilor Pieței de Energie Electrica Desemnați  (Comitetul OPEED) a lansat unui nou website, care oferă informații despre progresele înregistrate de OPEED-uri pentru a stabili piețe de energie mai eficiente.

Scopul urmărit prin lansarea  website-ului comun este prezentarea informațiilor relevante pentru toate părțile interesate, precum și furnizarea actualizărilor cu privire la activitatea Comitetului OPEED.

„Comitetul OPEED reunește OPEED-urile a caror misiune comună este aceea de a realiza cuplarea pieței, piatra de temelie a pieței interne a energiei electrice. Noul website urmărește să îmbunătățească transparența pieței cu privire la progresele înregistrate de OPEED pentru a stabili piețe de energie mai eficiente „, a declarat Cosimo Campidoglio, președintele Comitetului OPEED.

În conformitate cu reglementările europene, toate OPEED-urile îndeplinesc în comun funcția de corelare a ofertelor de pe piețele pentru ziua următoare și intrazilnice pentru diferite zone de ofertare și alocă simultan capacitățile transfrontaliere disponibile.

Comitetul OPEED reprezintă organismul de conducere al cooperării dintre OPEED-uri pentru gestionarea la timp și în mod eficient a responsabilităților comune ce revin acestora conform Regulamentului UE 2015/1222 (de stabilire a unor linii directoare privind alocarea capacităților și gestionarea congestiilor/CACM).

Vizitați website-ul prin intermediul acestui link: www.nemo-committee.eu

Un alt anunț publicat pe site-ul OPCOM este că toate OPEED-urile și toate OTS-urile au lansat o consultare publică comună, în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (UE) 1222/2015 al Comisiei, referitoare la revizuirea Metodologiei privind algoritmul, inclusiv controlul schimbării și monitorizarea algoritmului, precum și la actualizarea anexei cerintelor pentru cuplarea unică a piețelor intrazilnice pentru a sprijini Licitatiile Intrazilnice, și a Metodologiei privind produsele aplicate in procesul de cuplare unică a piețelor intrazilnice.

Consultarea va fi deschisă până la data de 2 iulie și va fi disponibilă atât pe website-urile Comitetului NEMO (www.nemo-committee.eu) cât și pe website-urile ENTSO-E (www.entsoe.eu).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *