Plecări voluntare la RADET: Angajații primesc între 4 și 19 salarii medii

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Plecări voluntare la RADET: Angajații primesc între 4 și 19 salarii medii

RADET Bucureşti a anunţat un program de plecări voluntare pentru angajați, în cadrul procesului de reorganizare. Persoanele interesate, vor primi, odată cu încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor, pe lângă drepturile salariale cuvenite la zi, şi un pachet financiar.

Programul a fost discutat şi aprobat de reprezentanţii Sindicatului Liber Independent RADET.

„Măsura face parte din procesul reorganizării, pachetul fiind gândit cu responsabilitate socială, încadrat contextului economic generat de procedura insolvenţei şi cu asigurarea cadrului necesar protecţiei salariaţilor. Acordul are în vedere actualele condiții impuse de procedura insolvenței și premisele economice pentru anul 2017, care impun adoptarea de măsuri prompte pentru eficientizarea activității regiei, îmbunătăţirea eficienţei operaţionale, precum şi pentru asigurarea stabilității economice și a echilibrului financiar”, a declarat, Florian Mateiță, reprezentant ROMINSOLV  SPRL.

Conform pachetului financiar, angajaţii care vor opta pentru posibilitatea plecării voluntare pot beneficia pe lângă drepturile salariale cuvenite la zi de o ofertă care poate varia între 4 (patru) şi 19 (nouăsprezece) câştiguri medii lunare, în funcţie de vechimea în muncă pe care fiecare angajat o are.

Beneficiază de această ofertă numai salariaţii care au încheiate contracte individuale de muncă pe durată nedeterminată cu RADET Bucureşti şi care au cel puţin 3 (trei) ani consecutivi vechime în cadrul instituţiei înainte de data eventualei încetări a contractului individual de muncă.

În comunicatul transmis de RADET se precizează că dreptul de opţiune aparţine exclusiv angajaţilor, iar cererile pentru acordarea acestor drepturi se depun până la data de 05 mai 2017. Totodată, RADET Bucureşti îşi rezervă dreptul de a respinge cererile salariaţilor care sunt absolut necesari pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în condiţii de siguranţă.

RADET Bucureşti este din 5 octombrie 2016 în insolvenţă. Administrează cel mai mare sistem de termoficare din România și deține 43% din piaţǎ. Furnizează energie termică pentru aproximativ 565.000 de apartamente, reprezentate de peste 8.500 de blocuri şi imobile, în care trăiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum şi pentru aproximativ 5.400 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.