Strategia Energetică a României, gata în două săptămâni?! Știe asta și Ministerul Energiei?

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Strategia Energetică a României, gata în două săptămâni?! Știe asta și Ministerul Energiei?

Strategia Energetică a României, gata în două săptămâni? Dacă ne luăm după declarațiile oficialilor Ministerului Economiei, România ar putea să aibă o Strategie Energetică începând de luna viitoare. De partea cealaltă, Ministerul Energiei, care este responsabil cu elaborarea documentului, nu se pronunță asupra termenului de finalizare, în condițiile în care nu a avut loc nici licitația pentru selectarea unui consultant.

maricel_popa_at (1)

„Strategia Energetică a României ar putea fi elaborată în aproximativ două săptămâni, documentul având printre obiective menţinerea unui preţ suportabil al energiei pentru consumatorul final a România”, a declarat Maricel Popa, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, la o conferință de specialitate. Anunțul lui Popa surprinde în condițiile în care de la Ministerul Energiei, mesajul este altul: „ Se lucrează la noua strategie energetică, luând în considerare cele două capitole deja elaborate. Se va face o analiză diagnostic a sectorului energetic. Suntem în curs de elaborare a documentaţiei de licitaţii, în vederea selectării unui consultant internaţional, care să asiste Guvernul şi Ministerul în definirea documetului strategiei”.

“Cam în două săptămâni se va elabora Strategia Energetică a României, care are drept obiectiv securitatea şi menţinerea unui preţ suportabil la consumatorul final şi să nu uităm de mediu, de energia verde. În strategia energetică intră şi termoficarea populaţiei, consumatorul final. Săptămâna trecută au fost întâlniri interministeriale pentru a demara strategia energetică. Noi am definitivat strategia pe competitivitate. Nu vă pot spune acum la ce minister s-a oprit. Noi ne-am dat acordul pe segmentul de competitivitate”, a declarat Popa, citat de Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *