Prelungirea schemei suport pentru biomasă, analizată la Ministerul Energiei

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic Prelungirea schemei suport pentru biomasă, analizată la Ministerul Energiei

Ministerul Energiei analizează posibilitatea de a prelungi schema suport pentru biomasă, printr-un sistem tranzitoriu, şi după 31 decembrie 2016. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat Corina Popescu, în cadrul unei conferinţe de specialitate.corina-2FB2-lowres (2)

Un grup de lucru din Ministerul Energiei analizează de ce acest tip de resurse nu s-a dezvoltat, respectiv posibilitatea de a prelungi schema suport printr-un sistem tranzitoriu, numai pentru acest tip de resursă (biomasă, n.r.) şi după 31 decembrie 2016. România trebuie, însă, să discute şi să intre într-un dialog cu Comisia Europeană, pentru că nu poate aproba aşa ceva de una singură’, a explicat Popescu, citată de Agerpres.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Energiei, România şi-a realizat ţintele asumate la energia electrică produsă din surse regenerabile, însă la nivel de biomasă ţinta nu a fost atinsă. Din biomasă, România şi-a asumat că 1.640 MW putere instalată. La finele anului trecut, existau doar 104,5 MW produşi din biomasă, capacitatea instalată.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.