Premierul Cîțu: Legea consumatorului vulnerabil va intra în vigoare de la 1 ianuarie

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Premierul Cîțu: Legea consumatorului vulnerabil va intra în vigoare de la 1 ianuarie

“Aș vrea să înțeleg exact ce se întâmplă cu creșterea prețurilor . Doar dacă ai piață concurențială prețurile pot să scadă”

Florin Cîțu, Prim Ministru

De la 1 ianuarie 2022 va intra în vigoare legea consumatorului vulnerabil,  a anunțat premierul Florin Cîțu.

„Am două obiective la întâlnirea cu  ministrul Energiei, Virgil Popescu, și cu reprezentanți ai ANRE, Transelectrica, OPCOM și Consiliului Concurenței. Aș vrea să înțeleg exact ce se întâmplă cu creșterea prețurilor. Știu că sunt mai multe explicații, și creșterea prețului pentru acele certificate verzi. În același timp am chemat Consiliul Concurenței pentru că este o diferență foarte mare de la liberalizare, piață liberă, la piață concurențială. Și vreau să mă asigur că România îndeplinește și condițiile unei piețe concurențiale. Doar dacă ai piață concurențială prețurile pot să scadă”, a declarat Florin Cîțu, citat de digi24.ro.

Șeful Guvernului a cerut ministrului energiei să accelereze „procesul” privind legea consumatorului vulnerabil. „I-am cerut ministrului energiei să vină cu o soluție și am și vom avea o soluție de a finanța și aproba mai repede legea consumatorului vulnerabil pentru că aceste companii au profituri mai mari decât au avut până acum și putem de acolo să transferăm. Se accelerează procesul. Trebuie să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022”, a spus premierul, potrivit digi.24.

Legea care stabilește măsuri de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie a fost adoptată de Senat în luna mai, și este în prezent la Camera Deputaților.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Premierul Cîțu: Legea consumatorului vulnerabil va intra în vigoare de la 1 ianuarie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.