Premierul Orban, în vizită la Transgaz: Prima fază a conductei BRUA se va finaliza până în 25 noiembrie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Premierul Orban, în vizită la Transgaz: Prima fază a conductei BRUA se va finaliza până în 25 noiembrie

“Investiţiile Transgaz depăşesc oarecum interesul naţional, este vorba de proiectul BRUA care se desfăşoară pe teritoriul a patru ţări – Bulgaria, România, Ungaria, Austria. Obiectivul BRUA a fost acela de a asigura diversificarea surselor de gaz pentru ţările europene, prin asigurarea legăturii între conducta TAP care aduce gazele din Azerbaidjan cu, să spun, Baumgarten, care este practic un punct de conectare de unde gazul se poate duce în toată reţeaua europeană de gaz. Şi aici pot să vă spun că din discuţiile pe care le-am avut cu domnul director general, pot să vă spun că pe teritoriul României investiţia, prima fază a conductei BRUA, se va finaliza în cursul acestui an, sperăm noi până în 25 noiembrie”, a declarat Prim-Ministrul României Ludovic Orban, cu ocazia unei vizite de lucru la Transgaz.

Șeful Guvernului a  mai precizat: “Transgaz are proiecte de investiţii în cursul acestui an în valoare de 1,1 miliarde de euro, proiecte de investiţii extrem de importante, care vizează atingerea unor obiective nu numai de interes naţional, ci şi unor obiective care sunt în beneficiul Uniunii Europene (…). Salut finalizarea unui proiect de suflet – gazoductul Ungheni-Chișinău, care va permite cetățenilor Republicii Moldova să beneficieze de gazul românesc. (…) “.

La rândul său, Antonel Tănase, Secretarul General al Guvernului, Autoritatea Publică Tutelară a SNTGN Transgaz SA, a arătat că “la 1 iulie, Executivul a lansat Planul Național de Investiții și Relansare Economică, un proiect pe 10 ani, în valoare de peste 100 de miliarde de euro, context în care Transgaz și-a propus proiecte de extindere a rețelei de peste 17 miliarde de lei până în 2026”. “Numai în anul 2020 sunt recepționate proiecte în valoare de 1,1 miliarde de euro”, a subliniat Tănase. Potrivit Secretarului General al României, “aproximativ 5,6 milioane de cetățeni români vor beneficia, până în 2026, de gaze naturale româneşti”.

Directorul General al SNTGN Transgaz SA, Ion Sterian, a declarat: “Consumul de gaze în România va crește în următorii ani cu peste 8 miliarde metri cubi. În medie, consumul anual este de 10 miliarde metri cubi, ceea ce înseamnă o creștere foarte mare, de circa 80%. (…) Din partea populației sunt cereri de racordare pentru 4,4 miliarde metri cubi, iar pentru central electrice prin cogenerare pentru alte 3,5 miliarde metri cubi. În total consumul de gaze al României va crește cu peste 8 miliarde metri cubi în următorii ani, ceea ce face necesară exploatarea gazelor din Marea Neagră cât mai urgent”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *