Președintele Klaus Iohannis, întâlnire cu șeful OMV Rainer Seele. Discuții despre viitorul sistem de taxare în energie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Președintele Klaus Iohannis, întâlnire cu șeful OMV Rainer Seele. Discuții despre viitorul sistem de taxare în energie

Viitorul sistem de taxare din domeniul energiei, asigurarea predictibilității fiscal au fost principalele subiecte de discuție la întâlnirea dintre Președintele României, Klaus Iohannis cu o delegație a OMV, condusă de către Directorul General al OMV, Rainer Seele.

omv_seele_rainer_56174600

În cadrul întrevederii a fost prezentată activitatea grupului și prioritățile pentru următoarea perioadă, cele mai importante proiecte regionale, precum şi perspectivele pieţelor de ţiţei şi gaze naturale în anul 2016. Pe agenda discuţiei s-a aflat şi importanța viitorului sistem de taxare din domeniul energiei și resurselor naturale, fiind subliniată necesitatea predictibilității fiscale, într-un cadru stimulativ și avantajos, atât pentru investitori, cât și pentru stat. Totodată, a fost reiterată importanţa majoră a parteneriatului dintre OMV Petrom şi Exxon-Mobile privind exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră, se precizează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

În contextul proiectelor regionale în domeniul energiei, a fost reiterate interesul României pentru proiectul BRUA (Bulgaria – România – Ungaria – Austria), coridor care ar asigura României oportunități suplimentare în privința exportului regional de gaz.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *