Președintele României și-a dat OK-ul. Viitorii prosumatori au scăpat de autorizația de construire pentru panouri fotovoltaice

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Președintele României și-a dat OK-ul. Viitorii prosumatori au scăpat de autorizația de construire pentru panouri fotovoltaice

Președintele României a aprobat Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții (PL-x 209/27.03.2019). Ca să intre in vigoare, trebuie să apară în Monitorul Oficial.

Potrivit art 11 din lege, se pot executa fără autorizaţie de construire lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor….

Amendamentul, propus de Comisia de industrii si servicii, condusă de Iulian Iancu, introduce, la articolul 11, pe lista lucrărilor care nu necesită autorizație de construire: “montarea de panouri fotovoltaice și/sau panouri solare pentru încălzirea sau prepararea apei calde pe acoperișul clădirilor, cu înștiințarea prealabilă a autorităților administrației publice locale și cu respectarea legislației în vigoare”.

Astfel, romanii care doresc să-și monteze panouri fotovoltaice și/sau panouri solare pentru încălzire, nu vor mai fi nevoiți să obțină autorizație de construire, care dura până la 6 luni, după cum spun instalatorii.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *