Prețul energiei, de la o extremă la alta: de la 1 leu/MWh la peste 300 lei/MWh

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Prețul energiei, de la o extremă la alta: de la 1 leu/MWh la peste 300 lei/MWh

Sămbătă, 7 octombrie, ora 24.00: Preţul energiei vândute pe PZU a fost de  un leu/MWh, conform datelor OPCOM. La fel și în noaptea următoare, preţul a fost tot de un leu/MWh, în anumite interval orare, şi s-au realizat tranzacţii de 2.796 MWh. Este aportul regenerabililor, de aproximativ 2.600 MWh, producţia de energie din surse eoliene fiind principala sursă de producţie a energiei electrice din România.

În regiune, s-au înregistrat și prețuri negative. În Cehia de exemplu, prețul mediu al energiei a fost de minus 1,19 euro/MWh, duminică la 4.00 dimineața.

Începutul de săptămână vine însă cu o situație diferită: prețul energiei electrice pe PZU, cu livrare în ziua de marți, a ajuns la 314 lei pe MWh, potrivit datelor publicate pe site-ul OPCOM. Prețurile din România și Ungaria vor fi, marți, cele mai mari din cele patru țări cuplate (România, Ungaria, Slovacia și Cehia).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.