Prima clasă în sistem dual la Colegiul Tehnic Energetic București. Cu sprijin de la E-Distribuție Muntenia

Publicat pe Categorii CSR, Electrica si termica, Energie, Esential
Prima Pagina Energie Electrica si termica Prima clasă în sistem dual la Colegiul Tehnic Energetic București. Cu sprijin de la E-Distribuție Muntenia
  • Elevii, viitori energeticieni, vor beneficia de burse lunare și de stagii de formare practică în instalațiile companiei
  • După finalizarea programului de trei ani, absolvenții vor deveni Electricieni Exploatare Centrale, Staţii şi Reţele Electrice

Prima clasă în sistem dual pentru tineri electricieni, susținută de E-Distribuție Muntenia, a început, de astăzi, cursurile la Colegiul Tehnic Energetic București. Programul își propune să ofere elevilor acces la o pregătire profesională solidă, în acord cu cele mai noi tehnologii implementate de companiile E-Distributie, precum și să contribuie la diminuarea deficitului de personal specializat prognozat în sectorul energetic, susțin reprezentanții companiei.

O componentă importantă a programului este pregătirea practică, atât în laboratoarele Colegiului cât și în instalațiile E-Distribuție Muntenia. În primul an al programului, cel puțin 20% din ore vor fi de formare practică în instalațiile E-Distribuție Muntenia, iar această pondere va crește la 60% în al doilea an și la 70% în al treilea an. Pregătirea practică va include ore de mentorat cu specialişti şi tutori ai E-Distribuție Muntenia, pregătiți special pentru aceste activități.

“Programul este organizat în sistemul dual de învățământ, ceea ce asigură sprijinul E-Distribuție Muntenia către Colegiul Tehnic Energetic București pe durata celor 3 ani de studiu. Compania va dubla bursa acordată în sistemul de învățământ profesional de stat.  În plus, E-Distribuție Muntenia va susține diverse nevoi ale elevilor, cum ar fi cheltuielile legate de examinările de medicină a muncii şi analize medicale obligatorii, echipamente de lucru şi de protecţie, masa de prânz în fiecare zi, cheltuielile de transport şi cazare pentru elevii din afara Bucureştiului, abonamente la transportul intern în Bucureşti, vizite de studio”, se precizează într-un comunicat transmis de companie.

După finalizarea programului de trei ani, absolvenții vor deveni Electricieni Exploatare Centrale, Staţii şi Reţele Electrice, astfel că vor putea lucra ca electricieni de măsură pe partea de verificare şi recuperare de energie electrică, sau electricieni de medie tensiune sau medie-joasă tensiune în staţii electrice.

Viitorii electricieni care vor dori să devină lider de echipă vor putea urma cursuri de maiștri, iar cei care doresc să continue studiile vor putea participa la examenul de bacalaureat în timp ce sunt angajați. Mai departe, cei care doresc să devină ingineri vor putea urma o facultate de profil.

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Companiile Enel au 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți, localizați cu preponderență în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție prin intermediul companiilor E-Distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt importanți furnizori de energie în România, având în ofertă atât energie electrică și gaze naturale, cât şi servicii cu valoare adăugată (precum servicii de asistenţă, produse de iluminat, etc).

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

2 comentarii la “Prima clasă în sistem dual la Colegiul Tehnic Energetic București. Cu sprijin de la E-Distribuție Muntenia”

  1. Va interesati la Colegiul Tehnic Energetic Bucuresti. Veti primi toate informatiile. Succes.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *