Prima licitație: Gazprom a vândut doar o treime din cantitatea de gaze naturale

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Prima licitație: Gazprom a vândut doar o treime din cantitatea de gaze naturale

Gazprom a vândut doar o treime din cantitatea de gaze naturale oferită la prima sa licitaţie organizată pentru cumpărătorii europeni. Potrivit Bloomberg, a preferat să obţină preţuri mai mari în condiţiile în care pieţele regionale sunt supra-aprovizionate, iar preţurile la materii prime sunt în scădere.

Ca o alternativă la sistemul controversat al contractelor pe termen lung, Gazprom a început luni să vândă la licitaţie o cantitate de 3,24 miliarde metri cubi de gaze naturale. Printre cei 39 de ofertanţi care au participat la licitaţiile organizate de Gazprom s-au numărat o serie de mari companii europene şi ruseşti, precum Vitol, E.ON, Engie, Goldman Sachs, Glencore şi Novatek, scrie Agerpres.

Gazprom a anunţat că a semnat acorduri cu 15 traderi pentru o cantitate de peste un miliard de metri cubi de gaze naturale care va fi livrată în Germania pentru la iarnă. Potrivit Agerpres, Gazprom a adăugat că preţurile rezultate în urma licitaţiei sunt mai mari decât preţul mediu inclus în contractele sale pe termen lung, dar nu a oferit alte detalii.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *