Prime de eficiență energetică pentru 9.000 de proprietari de case. Ministrul Alexe a lansat Ghidul de finanțare pentru Programul „Casa Eficientă Energetic” la Casa EFdeN

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Prime de eficiență energetică pentru 9.000 de proprietari de case. Ministrul Alexe a lansat Ghidul de finanțare pentru Programul „Casa Eficientă Energetic” la Casa EFdeN
  • Valoarea unei prime este de până la 15.000 euro. Documentația se va depune online

Românii, proprietarii de case din România, vor putea vor putea să-şi eficientizeze energetic locuinţele accesând prime de eficiență energetică.  Valoarea unei prime este de până la 15.000 de euro. Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, cu ocazia lansării în consultare publică a Ghidului de finanţare pentru Programul „Casa Eficientă Energetic”.

Lansarea a fost găzduită de Casa Solară EFdeN. După o vizită în casa EFdeN, ministrul Alexe a declarat ziarisștilor: “Ne aflăm lângă o casă model de eficiență energetică și nu numai, premiată national, dar mai ales international. Felicit echipa EFdeN pentru performanețele obținute”.

Cu această ocazie, ministrul Mediului  a prezentat programul care va sprijini eficienţa energetică în România, gândit cu echipa de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu cei de la Administraţia Fondului pentru Mediu. “Obiectivul principal al acestui program este să sprijine mediul şi economia pentru că, astfel, România poate să facă investiţii inteligente. Subliniez că românii vor rămâne cu mai mulţi bani în buzunar, vom reuşi împreună să reducem emisiile de gaze cu efect de seră şi statul român, prin Guvernul pe care îl reprezint, va pompa resurse financiare importante în industrii care, la rândul lor, vor crea locuri de muncă”, a afirmat ministrul Alexe.

Programul Casa Eficientă Energetic este în consultare publică. Românii vor putea să parcurgă Ghidul de finanțare și să vină cu propuneri.”Programul pe care îl lansăm astăzi se adresează exclusiv proprietarilor de case din România. Românii vor putea să-şi eficientizeze energetic locuinţele pe care le au, accesând o primă de eficienţă energetică de până la 15.000 de euro, cu care vor putea să-şi instaleze sisteme de termoizolaţie, ferestre, centrale de condensaţie, panouri solare, sisteme de iluminat cu LED, toate sistemele posibile pe care românii şi le pot achiziţiona şi astfel să-şi transforme casele în case eficient energetic”, a precizat Alexe.

Programul „Casa Eficientă Energetic” are alocat un buget de 100 de milioane de euro și vor putea beneficia de prime aproximativ 9.000 de proprietari de case. Documentația va fi depusă  online, a anunțat ministrul.

Potrivit datelor ministerului,  în România sunt case care pierd prin pereţi cel puţin 30% din energia pe care au în interior, 25% prin acoperişuri şi 25% prin ferestre. „Deci, fiecare dintre noi nu face altceva decât, lună de lună, să arunce banii pe geam sau să-i piardă prin tavan”, a spus Alexe.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

3 comentarii la “Prime de eficiență energetică pentru 9.000 de proprietari de case. Ministrul Alexe a lansat Ghidul de finanțare pentru Programul „Casa Eficientă Energetic” la Casa EFdeN”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *