Primul Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort din România

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Primul Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort din România

Un grup de studenți de la 5 universități din București, pasionați de arhitectură, inginerie, management și comunicare, au proiectat și construit, transportat 2500 km, asamblat în doar 12 zile și reasamblat o locuință solară, confortabilă și sigură, inteligentă și sustenabilă, eficientă energetic, care își produce singură energia, pe scurt – o locuință a viitorului.

La un an după experiența competiției internaționale Solar Decathlon Europe, echipa care a reprezentat România alături de cele mai bune echipe din întreaga lume, EFdeN, anunță deschiderea celui mai nou proiect al său, EFdeN 4C – primul Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort din România.

Din luna noiembrie va începe etapa de monitorizare, se vor face primii pași din procesul de certificare sustenabilă, prototipul EFdeN urmând să devină prima locuință din Europa certificată Living Building Challenge la cel mai înalt grad de sustenabilitate, se menționează într-un comunicat al EFdeN.

12088253_1702224969997620_115840959804420796_n

Timp de 7 zile, între 26 octombrie și 1 noiembrie, va avea loc Săptămâna Sustenabității – o oportunitate dedicată publicului larg de a participa la prezentări și dezbateri deschise cu reprezentanți ai mediului privat, public, academic și non-guvernamental.

Cu această ocazie, se vor propune soluții la problemele pe care organizațiile participante le întâlnesc în a fi inovatoare, sustenabile, eficiente energetic sau pentru a încuraja acțiunile de voluntariat în rândul angajaţilor sau în cadrul echipelor sau corpului profesoral. De asemenea, se poate vizita, prototipul, participa la diverse ateliere sau chiar puteţi determina propria amprentă ecologică.

Citiți și: Casa Solară EFdeN, proiectul viitorului sustenabil


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *