Casa Solară EFdeN, proiectul viitorului sustenabil

Publicat pe Categorii Actual
Prima Pagina Actual Casa Solară EFdeN, proiectul viitorului sustenabil

Echipa EFdeN: O echipă numeroasă, formată din studenți și tineri absolvenți, din cadre didactice și profesioniști din mediul corporatist își reunesc experiența și expertiza în jurul aceluiași scop – construirea casei EFdeN în vederea participării la eforturile unui viitor sustenabil.

Sub mesajul cu care s-a remarcat în peste doi ani de activitate – „Adaptăm o casă solară, eficientă energetic în puncte-cheie ale orașului, făcând un pas către natură!”, echipa anunță un proiect cu potențial semnificativ în industria energetică, care se îndreaptă spre două mari direcții de dezvoltare: educație și industrializare.

EFdeN are obiectivul principal de a reuni entuziasmul și dorința de învățare a studenților într-un singur scop – acela de a transforma această casă solară într-un Prim Centru de Cercetare a Condiţiilor de Confort, care să contribuie fundamental la crearea viitorilor specialiști în domeniul sustenabilității și al eficienței energetice. Acest lucru se va concretiza prin proiecte de cercetare la care vor participa activ studenți, masteranzi, doctoranți și specialiști în domeniul instalațiilor, construcțiilor și arhitecturii.

Provocarea studenților voluntari este de a aplica cunoștințele teoretice sub forma unor modalități de inovare în ceea ce privește domeniul energiei, gândite să reducă consumul excesiv de resurse, să creeze o legătură mai puternică între om și natură și să asigure confortul pentru activitățile zilnice. EFdn

Elementul arhitectural central, oaza de verdeață din mijlocul casei reprezentată de sera productivă și bioclimatică, poate fi considerată o adevărată noutate în domeniul eficienței energetice. Materialele cu schimbare de fază sunt o altă inovație pe care o puteți vedea în interiorul casei EFdeN, ele asigurând încălzirea și răcirea pasivă a casei, la fel cum este și canapeaua din living, fabricată din Basotect, un material cu proprietăți fonoabsorbante.

Nu în ultimul rând, plantele aeriene integrate în mobila sau mușchiul din baie, care reglează umiditatea locuinței, sunt unele dintre principalele puncte care au atras atenția publicului de la competiția Solar Decathlon Europe 2014 din Versailles.

La momentul de față, lucrările de reconstrucție a prototipului EFdeN se desfășoară cu un randament ridicat în incinta Facultății de Instalații, loc unde puteți să vizitați Centrul de Cercetare și să îi cunoașteți îndeaproape pe cei care vor să schimbe viziunea asupra voluntariatului, a educației și a stilului de viață sustenabil.santier EFdeN

Evenimentul de deschidere EFdeN 4C – Primul Centru de Cercetare a Condiţiilor de Confort va avea loc pe 30 iunie 2015. Peste 250 de studenţi, care au lucrat un an şi jumătate cu susţinerea a 100 de companii, a 2 universităţi din România vor inaugura Primul Centru de Cercetare a Condiţiilor de Confort din România, prin reconstruirea prototipului casei solare active, 100% electrică, fără facturi lunare, inteligentă şi prietenoasă cu mediul.

Cât despre planurile de viitor, echipa EFdeN își propune să industrializeze prototipul, să devină un complex cu mai multe funcțiuni, investiția fiind bazată pe un parteneriat între mediul public-privat. Unul dintre aceste complexe este un campus universitar, în care studenția pot avea acces cu ușurință la surse alternative de educație și dezvoltare personală și profesională.


Publicat de

Echipa EFdeN

Studenți și tineri absolvenți, cadre didactice și profesioniști din mediul corporatist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *