Primul raport anual privind cuplarea piețelor pentru ziua următoare și intrazilnice

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Primul raport anual privind cuplarea piețelor pentru ziua următoare și intrazilnice

OPCOM anunță că Operatorii Piețelor de Energie Electrică Desemnați au publicat primul raport anual privind cuplarea piețelor pentru ziua următoare și intrazilnice. Documentul, elaborat în cooperare cu operatorii de transport și de sistem (OTS) monitorizează implementarea Regulamentului de stabilire a unor linii directoare privind alocarea capacităților și gestionarea congestiilor precum și a Metodologiei privind algoritmul (de cuplare prin preț și, respectiv, de tranzacționare prin corelare continuă).

Raportul oferă o imagine de ansamblu cuprinzătoare a operării cuplării unice a piețelor pentru ziua următoare și a piețelor intrazilnice în anul 2018. De asemenea, raportul evidențiază performanța actuală și viitoare a algoritmilor de cuplare a pieței, a scalabilității acestora și a activităților de cercetare și dezvoltare întreprinse.

Raportul anual 2018 prezintă activitatea realizată de OPEED-uri și OTS-uri pentru a asigura operarea cu succes a soluțiilor de cuplare a pieței.

Cuplarea unică a pieței pentru ziua următoare și a pieței intrazilnice reprezintă pilonii pieței interne de energie. O evaluare periodică și transparentă a operării și performanței cuplărilor este esențială pentru susținerea unei integrări efective a pieței la nivel European, precizează reprezentanții OPCOM.

Raportul poate fi consultat pe http://www.nemo-committee.eu/assets/files/cacm-annual-report-2018.pdf


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *