Procurorii investighează creşterea artificială a tarifului la energia electrică în Republica Moldova

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Procurorii investighează creşterea artificială a tarifului la energia electrică în Republica Moldova
  • Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a pornit alte două cauze penale, fiind constatată funcționarea unei schemei pe parcursul perioadei 2014-2019, cu implicarea unor persoane publice și cu funcții de demnitate publică, scrie Cotidianul.md

Procuratura Anticorupţie va investiga aspectele legate de creşterea artificială a tarifului la energia electrică în Republica Moldova. Pin ordonanţa procurorului general interimar, Dumitru Robu, a fost reluată urmărirea penală în cauza penală pornită la data de 19.10.2015 şi clasată la data de 26.08.2016, care avea ca obiect fapte penale ce ar fi dus la creşterea artificială a tarifului la energie electrică, de natură să cauzeze prejudicii în proporţii deosebit de mari, conform trm.md(Teleradio-Moldova).

În acea perioadă prețurile la energie electrică au crescut artificial și au adus prejudicii în proporții deosebit de mari, se precizează într-un comunicat remis de Procuratură presei locale.

Totodată, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în urma analizei sesizării Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, a pornit alte două cauze penale, fiind constatată funcționarea schemei menționate pe parcursul perioadei 2014-2019, cu implicarea unor persoane publice și cu funcții de demnitate publică, scrie Cotidianul.md. Cauzele penale menţionate au fost expediate după competenţă Procuraturii Anticorupţie, în vederea exercitării urmăririi penale în continuare.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a majorat tariful la electricitate pentru toţi consumatorii casnici, din data de 23 august. Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr a solicitat Procuraturii Generale să investigheze circumstanţele în care au fost adoptate deciziile ANRE de majorare a tarifelor la energie electrică şi anularea integrală a acestor decizii.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *