Producătorii de energie de stat, în Instanță! Borza se judecă cu Lulache pentru 41 milioane lei

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Hidro si nucleara, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Producătorii de energie de stat, în Instanță! Borza se judecă cu Lulache pentru 41 milioane lei

* SNN a anunțat acționarii și investitorii că va depune întâmpinare în termenul legal

Producătorii de energie de stat – Hidroelectrica și Nuclearelectrica vor da socoteală în fața Instanței. În urma unui control al Curții de Conturi, Hidroelectrica a decis să dea în judecată Nuclearelectrica pentru plata unei sume de circa 41 milioane lei reprezentând pierdere suferită prin vânzarea energiei electrice la un preț per MWh mult mai mic decât prețul la care a fost achiziționată de la alt producător de energie nucleară. Conducerea Nuclearelectrica și-a informat acționarii și investitorii, printr-un comunicat, despre litigiul cu Hidroelectrica.

Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. (“SNN”) informează acționarii și investitorii că în data de 13.05.2015 a fost înștiințată în legatură cu demararea litigiului S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. împotriva SNN, avand ca obiect “obligarea pârâtei la plata către Hidroelectrica a sumei de 40.812.717 lei, reprezentând pierdere suferită prin vânzarea energiei electrice la un preț per MWh mult mai mic decât prețul la care a fost achizitionată de la alt producător de energie nucleară, se precizează în comunicatul Nuclearelectrica. De asemenea, Hidroelectrica solicită “obligarea pârâtei la plata beneficiului nerealizat de către Hidroelectrica prin vânzarea cantității totale de 1.044.605 MWh (profitul net), calculat conform reglementărilor ANRE” și obligarea “la plata dobânzii legale de la data pronunțării hotărârii și până la plata efectivă”.

Conducerea SNN a anunțat acționarii și investitorii că va depune întâmpinare în termenul legal și va face toate demersurile legale necesare pentru protejarea intereselor companiei.


Publicat de

C. T.

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *