Producătorii de energie din surse regenerabile optează pentru “munca de la distanță” atât timp cât va fi necesar

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Producătorii de energie din surse regenerabile optează pentru “munca de la distanță” atât timp cât va fi necesar
  • PATRES solicită ANRE și OPCOM să se comunice prin e-mail și să se renunțe la fax
  • Personalul tehnic va funcționa în aceleași condiții, respectând măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, pentru a asigura continuitatea activității de producere a energiei la parametrii optimi

În contextul actual, producătorii de energie din surse regenerabile, membri ai Organizației Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România – PATRES, au luat măsuri de prevenție a răspândirii COVID-19. Majoritatea membrilor au informat PATRES despre decizia lor de a suspenda activitatea birourilor și de a implementa în totalitate buna funcționare a companiilor prin “munca de la distanță” atât timp cât va fi necesar. Astfel, personalul administrativ va lucra de acasă, însă personalul tehnic va funcționa în aceleași condiții, respectând măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, pentru a asigura continuitatea activității de producere a energiei la parametrii optimi, potrivit unei informări a organizației patronale.

Având în vedere faptul că producătorii de energie din surse regenerabile au obligația să transmită ANRE raportările și machetele, în original, care să fie semnate de persoanele desemnate, acest fapt implică existența personalului la birou. Pentru a evita anumite sincope, PATRES s-a adresat ANRE cu propunerea ca transmiterea raportărilor și machetelor să se realizeze la adresele de e-mail indicate de reglementator, cu opțiunea de confirmare de primire.

Totodată, PATRES s-a adresat și OPCOM pentru a găsi o soluție de a înlocui faxul cu corespondența online. În prezent, confirmările de tranzacție pe pietele PCSCV, PCTCV, PCE-ESRE-CV, PCCB-LE, PCCB-NC se transmit exclusiv pe fax, care este localizat într-un birou care va fi închis pentru o perioadă de timp. PATRES propune transmiterea din partea OPCOM a respectivelor confirmări la adresele de e-mail stipulate în convențiile de participare.

Având în vedere situația dată, email-ul este un instrument de comunicare mult mai ușor de folosit de la distanță, iar producătorii de energie din surse regenerabile ar putea să își asume într-o notă de subsol autenticitatea actelor transmise către ANRE și OPCOM, propune PATRES, organizație care are în componență 108 de membri – producători de energie din surse regenerabile.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *