Profesioniștii din energie, recompensați cu Trofeul Electricianului. Vezi câștigătorii anului 2017

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Profesioniștii din energie, recompensați cu Trofeul Electricianului. Vezi câștigătorii anului 2017

Competiția Trofeul Electricianului și-a desemnat câștigătorii. În cadrul ediției din acest an a celui mai important concurs profesional din domeniul energiei electrice, cei mai buni electricieni din toate companiile de distribuție a energiei electrice din România  au fost premiați.

Juriul concursului, format din reprezentanți ai tuturor companiilor participante, a decis ca, la categoria distribuție energie electrică, trofeul să revină anul acesta echipei Distribuție Oltenia. Electricienii Distribuție Oltenia au ocupat primele locuri pe podiumul competiției Trofeul Electricianului 2017 – etapa națională la specialitățile Electrician exploatare rețele de distribuție MT/ JT, PRAM și Stații și au reușit performanța de a aduce mult râvnitul Trofeu în Oltenia.

Echipa Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud (SDEE Transilvania Sud) s-a clasat pe primul loc la categoria Măsurare energie electrică, verificare grupuri de măsurare. De asemenea, echipa Societății de Întreținere și Servicii Energetice Transilvania Nord (SISE Transilvania Nord) a fost câștigătoarea categoriei Montare şi reparaţii instalaţii de distribuție de medie și joasă tensiune.

La categoria servicii energetice, trofeul a fost adjudecat de echipa Delgaz Grid.

Pe lângă marele Trofeu pentru procesul de distribuție a energiei electrice și locul I pe echipe la specialitățile Electrician exploatare rețele de distribuție MT/ JT, PRAM și Stații, specialiștii Distribuție Oltenia și-au adjudecat:

 • Locul I, specialitatea „Electrician exploatare retele de distributie MT/ JT” – Ion Lupulescu;
 • Locul II, specialitatea „Electrician exploatare retele de distributie MT/ JT” – Daniel Paraschiv;
 • Locul I, specialitatea „Electrician exploatare statii” – Cristian Stancu;
 • Locul II, specialitatea Electrician exploatare statii” – Ionel Vaduva;
 • Locul II, specialitatea „Electrician PRAM” – Ion Ciocea.

Lista completă a câștigătorilor:

 1. Categoria Exploatare stații electrice de transformare 110 KV / medie tensiune – echipa Distribuție Oltenia;
 2. Categoria Exploatare rețea electrică de distribuție medie și joasă tensiune – echipa Distribuție Oltenia;
 3. Categoria PRAM – echipa Distribuție Oltenia;
 4. Categoria Măsurare energie electrică, verificare grupuri de măsurare – echipa SDEE Transilvania Sud;
 5. Categoria Montare și reparații echipament primar din stații electrice – echipa Delgaz Grid;
 6. Categoria Montare şi reparaţii instalaţii de distribuție de medie și joasă tensiune – echipa Societății de Întreținere și Servicii Energetice Transilvania Nord;
 7. Categoria Defectoscopie linii electrice subterane de medie și joasă tensiune – echipa Delgaz Grid.

Ajunsă la cea de-a XXXVIII-a ediţie, competiţia s-a desfăşurat în perioada 11-13 iulie, la Sinaia, şi a marcat aniversarea a 40 de ani de la lansare. În cadrul fazei naţionale, au concurat cei mai buni 114 electricieni din toate cele 8 companii de distribuţie a energiei electrice (SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud, SDEE Muntenia Nord, e-distribuţie Banat, e-distribuţie Muntenia, e-distribuţie Dobrogea, Distribuţie Oltenia și Delgaz Grid), precum şi din cel de întreţinere şi servicii energetice. Ediția de anul acesta a fost organizată de SDEE Muntenia Nord, iar tematica a abordat, ca de fiecare dată, o paletă largă de probleme specifice activităţii, inclusiv simulări ale unor situații de avarie.

Trofeul Electricianului a fost iniţiat de compania Electrica în anul 1977 și se înscrie în seria de evenimente dedicate Zilei Energeticianului (20 iulie). În ultimele patru decenii, competiţia a trezit interesul şi implicarea unui număr tot mai mare de profesionişti, etapa naţională oferind ocazia celor mai valoroşi electricieni să-şi demonstreze abilităţile.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *